Biografi

Namn: Conny Karlsson

Ålder: 41 år

Familj: Sambo och tre barn

Yrke: Web developer

Hobbyn: Friidrottstränare (kulstötning), skidning, golf, cykling, innebandy m.m

 

I mitt ”förra liv” var jag en elitkulstötare i det Finska lansdlaget. Som mina bästa bedrifter kan nämnas Europamästare för juniorer U23 år 1997, en sjundeplats i VM för seniorer år 2001 och en sjätteplats i inomhus-EM för seniorer år 2007.

Min elitkarriär var jag tvungen att avsluta p g a att min sjukdom, Colitis Ulcerosa, gjort min tarm i så dåligt skick, att jag måste opereras. År 2007 på sommaren fick jag en stomi, som jag får leva med resten av mitt liv.

Efter detta har jag efterhand försökt uppta en massa olika former av idrott, och skidning, som jag sysslat med redan som barn, kom med i bilden igen på allvar vintern 2013. Det var också då jag bestämde mej för att åka mitt första Vasaloppet – Öppet spår året därpå. Det första loppet blev en kamp om att komma i mål. Helt ovetande om hur min kropp, med stomi, skulle fungera i sådana förhållanden hade jag inga förväntningar inför loppet. Min grundkondition efter operationen, samt pga utebliven träning, hade också fallit helt i botten. Jag vägde 132kg när jag började träna för Vasaloppet hösten 2013 och vägde kring 125kg när jag skidade loppet år 2014, på tiden 10:42:15.

År 2015 skidade jag öppet spår igen, men under sommaren hade träningen igen uteblivit, så fick starta från noll igen på hösten 2014. Vikten hade gått upp till kring 128kg och jag fick inte ner det nämnvärt inför loppet 2015. Jag skidade det med en kroppsvikt kring 125kg, i ett väldigt dåligt före (Öppet spår söndag). Sluttiden blev 11:24:20. Även om föret var dåligt, grämde min dåliga tid, och form så mycket, att jag då beslöt mej för att skida mycket snabbare år 2016. Samtidigt anmälde jag mej till själva tävlingen denna gång. I bloggen kan ni följa med min resa mot loppet och en mycket bättre tid!