Denna vecka är det friidrott och kulstötning som gäller. Under det kommande veckoslutet 16-17.7 avgörs SFI-mästerskapen i friidrott i Esbo, Alberga, och som traditionen påbjuder deltar jag i kula och diskus där. I praktiken har det träningsmässigt betytt att jag vilat hela veckan ;). Idag blir det en liten uppväckande styrketräning och så tävlar jag i kula på lördag och diskus på söndag.

Jag har inte gjort så hemskt mycket för min kulstötningsform denna sommar, som det nog säkert märks när ni läst vad jag tränat under veckorna innan. Tvärtom har nog cyklandet mera ätit på min form än utvecklat den 🙂 Därför har jag nu också vilat 4 dagar i streck, för att låta kroppen återhämta sej ordentligt från cyklandet. Största problemet med mycket cykelkilometer i kroppen är, att benen blir så otroligt stumma och tröga. Jag har försökt göra lite explosiv styrketräning för både ben och överkropp, men effekten har nog enbart märkts i överkroppen. Återstår att se nu då om denna viloperiod väcker upp mina ben lite ur sin dvala, i annat fall lär det bli korta stötar på lördag 😉

Nästa vecka sätter jag igen i en högre växel vad gäller cyklandet. Mera om detta i nästa inlägg på söndag eller måndag. Temat blir något i stil med Tour de Åboland.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.