I slutet av veckan var jag på en eftergranskning av mitt operationssår och vi konstaterade att det ser bra ut, även om det läker långsamt. Några direkta förbud fick jag inte längre, förutom att simma. Och givetvis då för att såret sitter i baken så undviker jag att sitta så mycket det går, vilket betyder att jag inte t ex kan köra konditinscykel. Men jag tolkade detta som att nu kan jag börja köra på igen, och känslan är som ett litet barn på julafton 😉

På lördagen hade jag lite andra ärenden in till huvudstaden, och samtidigt passligt med överloppstid, så passade på att köra till Håkansböle för att skida på deras konstsnöbana. Den är 1,5km lång och riktigt passlig terräng för mej i detta skede. Det betyder att jag förutom i en backe klarade av att skida med parstakning överallt. Sen vet jag inte om jag rostat vad gäller vallande av skidor, för varken glid eller fäste fungerade. Eftersom banan var gjord av konstsnö så följde jag samma råd vad gäller glid som jag brukar få när jag skall inomhus och skida på konstsnö, dvs ett parafin för kallt före. Men det fungerade nog dåligt tyckte jag. Som fästvalla hade jag en burkvalla med ganska bred marginal -2 till -10. Det var -4 i luften när jag skidade, men en hel del lös snö i spåret, så vet inte sedan riktigt vad jag borde haft i stället. Kanske en mjukare burk och lite tjockare lager?

skagg

Själva skidningen då? Förutom att pulsen var högre än i någon av mina skidlänkar ifjol, så höll farten exakt den medelhastighet som jag hade på alla mina länkar i medeltal ifjol. (Ja, jag är en liten statistiknörd, som bokför allt jag gör 😉 ) Pulsen tror jag nog jag får kontroll på ganska snabbt. Efter att ha legat stilla i fyra veckor och sedan bara typ promenerat i tre, så är kroppen inte van med ansträngning. Det positiva var dock att det inte kändes så värst tungt att skida med hög puls, och armar/överkropp höll bra för en timmes skidning. Så härifrån är det bara uppåt som gäller!

Som pricken på i:et så har vår förening här i Ekenäs nu börjat tillverka konstsnö, så det blir kanske en länk på skidor på hemmaplan också här inom kort. Härligt! Vintern är här!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.