Minulla ei valitettavasti ollut muuta vaihtoehtoa, kuin katsoa YLE:n lähetystä kisoista, niinpä hirveästi ei ole analysoitavaa kilpailusta. Taisi neljä työntäjää päästä kuvaruutuun, joista kahden työnnöt (Bukowiecki ja Arnaudov) pakon edestä viimeisellä kierroksella kun mitalitaistelua muka yritettiin näyttää. Hopeamiehen Haratykin työntöjä nähtiin muutama, samoin voittaja Storlin. Joten analyysini kilpailun ohjaajan työstä on, että surkeaa oli 🙂
Kilpailu oli täynnä minulle ennestään aika tuntemattomia miehiä, joten senkin takia olisi ollut hauska nähdä työnnöt televisiossa. Lopputulos kuitenkin aikalailla odotuksien mukainen. Nuori Puolalainen Bukowiecki maksoi vielä oppirahoja, mutta kyllä nuori poika silti hyvin työnsi, 20,58 ja neljänneksi. Portugalin Tsanko Arnaudov oli siihen nähden pieni yllätys. Puolan toinen edustaja, Haratyk työnsi kyllä loistavan kilpailun, ja pisti David Storlin ahtaalle. Mutta Storl näytti taas kerran, että hän syttyy silloin kun tarvitsee, ja työnsi pidemmälle, kun Haratyk käväisi johdossa. Voittotulos 21,31, vaikka onkin kauden paras, ei ole Davidille kovin kummoinen. Mutta aikaisempien kokemuksieni perusteella voisin veikata, että David vielä harjoittelee suhteellisen kovaa, tähtäin tiukasti Riossa. Näin hän on tehnyt aikaisemminkin, kun on esim osallistunut sekä nuorten että aikuisten arvokilpailuihin samana kesänä. Yksi ennakkosuosikeista David aivan varmasti on Riion voittajaksi.
Mitä muuta tuloslista sitten kertoo? No se kertoo sen, että arvokilpailujen taso ei kyllä hirveästi muutu vuosien mittaan. EM-kilpailuissa pääsee edelleen loppukilpailuun hieman alle 20 metrisellä työnnöllä, ja pistesijoille pääsee jos työntää hieman 20 metriä pidemmälle. Ja Suomen tämän hetken kärkitulos, Arttu Kankaan työntämä 20,30 olisi riittänyt loppukilpailussa kuudenteen sijaan. Ilman että olen tarkistanut, väitän, että sama ilmiö nähdään jokaisen lajin tuloslistassa. Tämä pitäisi antaa jokaiselle Suomalaisurheilijalle lisää motivaatiota tehdä vielä paremmin työtä, koska ihan normaalitulokset tuolla riittää korkealle. Toinen asia on sitten se, miten opit tekemään sen normaalituloksen arvokisoissa, etkä pelkästään kotona kyläkisoissa. Ikinä ei pidä antaa periksi. Tie menestykseen voi aloittaa kuten Vilma Murrolla, hyppäämällä heti ensimmäisessä kilpailussa oman tasonsa mukaisesti, tai sitten tie voi olla vähän pidempi, kuten Davis Söderbergillä. Mutta molemmille pistesijat maistuu varmasti yhtä hyvälle.