Äntligen kom vintern!

Frågan är bara hur länge den hålls här. Prognoserna jag skrev om senast stämde, så vi fick en hel del natursnö till Ekenäs före julen. Efter julen har den lokala föreningen också tillverkat kanonsnö på en 2,1km lång bana, så träningsförhållandena börjar vara i bra skick…förutom då att denna vecka verkar det mesta regna bort igen. Här finns dock såpass mycket snö, att om inte morgondagens regnväder blir alltför förödande, så skall väl en hel del snö klara sig till nästa köldperiod som borde börja på söndag.

Jag tränade inte under juldagarna, men fr o m lördag var det dags igen. Här kort om mina träningspass den senaste veckan.

27.12 Lördag
Skida i Pargas på golfbanan (ca 7km slinga, ganska platt terräng)
20,3 km / 2h 11 minuter / medelpuls 155

28.12 Söndag
Skida i Pargas på golfbanan
20,3 km / 1h 56 min / medelpuls 149 (aningen bättre före idag jmf med igår)

29.12 Måndag
Skida i Ekenäs, skogsvägarna i Västerby – Ekenäs port.
6,7 km / 36 min / medelpuls 144
skidade i mörker med pannlampa, men lampan slocknade halvvägs så var bara att vända om och skida tillbaka till bilen

30.12 Tisdag
Skida i Ekenäs, konstsnöbanan vid Västerby skidstadion
13,3 km / 1h 14 min / medelpuls 158
Hade inte tänkt skida idag, men då konstsnöbanan var färdig så kunde jag inte hålla mej borta. Testade samtidigt mina nya skidor som nu borde hålla min kroppsvikt, och visst kändes de bättre! Föret var väl helt ok, men i o m att det hade regnat och var + grader så var underlaget mjukt, vilket gjorde att det åtm inte för mej höll att parstaka ordentligt egentligen någonstans. Så det blev att ta sig fram försiktigt. Pulsen berättar dock att det är allt annat än lätt för mej att skida på den här banan. Så det får gärna komma lite mera snö, så att skogsvägarna jag skidade på igår hålls i skick.

Idag Torsdag känner jag mej lite flunssig. Det har jag egentligen gjort från och till nu i drygt en vecka, så får se om det bryter ut ordentligt, eller om jag klarar mej med endast lite snuva. Till veckoslutet bär det iväg till Kuortane på friidrottsläger. Skall försöka hitta tid till att även skidträna där, och hoppas på att det finns snö så man får skida på lite längre spår. Det finns nämligen med säkerhet en 500m slinga nerkyld bana, som alltid är i skick, men det blir ju lite tråkigt att skida 60-80km på fyra dagar på en så kort bana.