Dagarna går väldigt fort nu verkar det som. Första seedningstävlingen är endast knappt två veckor ifrån, och endast drygt 44 dagar kvar till själva Vasaloppet. Man börjar bli sådär småivrig igen, lite fjärilar i magbottnet, precis som när man var ung och skulle tävla. Undrar om den känslan någonsin försvinner med åldern? Förhoppningsvis inte, för vad skulle man sedan leva för?

Efter ett problemfyllt årsskifte så tycker jag nu jag fått riktigt bra ordning på skidåkandet. Det komiska i situationen är, att ännu för en månad sedan så var man besviken på plussgrader och utebliven snö. Nu har vi fått ordentligt med snö och redigt med minusgrader också, och så klagar man på kölden och nysnö i spåren 🙂 Nästan varje skidlänk nu den senaste tiden har jag fått göra i nysnö, ibland t o m varit bland de första som begett mej ut i spåren efter snöfallet, och bokstavligen fått ploga upp spåren. På måndagen ”vände turen”då jag efter 3/4 av länken mötte spårmaskinen, och fick skida i nya spår sista biten. Onsdagens länk gick sedan i spår som fått packas, frysa och bli hårda i två dygn, och det märktes genast!

En sådan otrolig skillnad på att få skida i bra förhållanden jämfört med tröga. Ändå var glidet långt ifrån det vad det kunde vara på onsdagen, men det var ett tydligt tecken på att formen definitivt finns där! Från att ha gnatat på, på en ca 12km slinga i 10km/h hastighet i nysnö, till att med nästan 10 slag lägre medelpuls lätt staka fram i 12,2km/h samma slinga idag känns bra. Speciellt då jag vet att jag orkar ta mej fram i princip hela Vasaloppet med den högre pulsen, så ger låg puls och hård fart mersmak i skidandet!

Nu hoppas jag på fortsatt bra väder! Nästa vecka ser det ut att gå till plusgrader några dagar, men efter det fryser det på igen, då får jag mitt efterlängtade blixtföre! Sådant kan man bara drömma om i Vasaloppet, men det sku vara kul att få köra ett par länkar också i sådant före, för att få jämföra med fjolårets länkar i samma före. Återstår att se vad det blir.

Träning de senaste 13 dagarna:

Pass: 10st
Timmar: 14 h
Kilometer snö: 127km
Övrigt: Innebandy 1 pass.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.