Årets första cykellopp, Kevätpolkaisu, avklarat

Det första cykelloppet för säsongen är avklarat. Cyklade med IBD cycling och tanken var att vi motionscyclister skulle cykla kring 25km/h. På plats bestämde vi dock att vi lägger oss framför arrangörens grupp som kör 25km/h och försöker köra aningen hårdare. Nå slutresultatet blev att min pulsklocka visade 27,7km/h när vi kom i mål. I den tiden finns två pauser inräknat, då min klocka inte stannar automatiskt då man stannar. Farten är ju i cykelkretsar absolut ingenting att skryta med, men det blev ju exakt 2km/h snabbare än vi cyklade i Tour de Helsinki på hösten, så ”personligt rekord” för min del.

Då man får köra i ”peesi” hela tiden är det ju så mycket lättare att hålla hårdare fart. Jag klarade också farten riktigt bra förutom i ett par större uppförsbackar, där jag speciellt på andra varvet tappade mycket. Nå, grundträningen fortsätter för min del, även om det igen nästa veckoslut blir att cykla Giro d’Espoo, som är ett 111km långt motionslopp.

Träningen igång på allvar

Efter Vasaloppet blev det 2 veckor totalvila i feber och flunssa. Sedan ett skidlopp på 45km och efter det igen en vecka totalvila. Tränade sedan försiktigt i 2 veckor för att sedan den tredje veckan känna lite mera på cyklingen. Sedan var det igen stop, totalt 3 veckor paus från cyklandet varav två veckor feber och flunssa…

Nu har jag kommit igång helt bra med cyklandet, förra veckan blev det 150km och denna vecka  221km. Nu hoppas jag att jag får hållas frisk hela sommaren så skall nog formen vara en hel del bättre i hösten jämfört med ifjol. Just nu är det svårt att jämföra formen med fjolåret, för ifjol tränade jag grundkondition genom att jogga. Jämför jag medelhastighet och puls på cykel nu, jämfört med sommaren ifjol, så ligger jag för tillfället efter, men jag tror nog att jag i juli och augusti kommer att vara i mycket bättre cykelform jämfört med ifjol.

Min träningsmängd kan ni följa med i faktarutan uppe till höger. Jag skall också varje vecka försöka publicera min träningsdagbok. Om någon mot förmodan tänker börja kopiera mina träningar så får jag väl påpeka att jag är en överviktig gammal kulstötare som konditionsmässigt startat nästan från den absoluta nollpunkten för ett par år sedan. Är du i lika dålig form som jag, så kan du väl göra ungefär samma sak, men jag betonar också att jag är en nybörjare i uthållighetsträning, så mycket jag gör är experiment med mej själv 🙂