Endast 15 veckor kvar till Vasaloppet…

Träning vecka 46

Pass: 4 st
Timmar: 5 h
Km rull: 13 km
Km snö: 30 km

Redan för två år sedan konstaterade man att jag har någon typ av astma. Men jag skötte inte om vården ordentligt då, men nu under senaste vår tog jag upp den igen. Mina mediciner skall ännu fastslås slutgiltigt under hösten. (precis som man inte skulle ha tillräckligt av den varan från tidigare)

Jag tycker dock att medicineringen hittills har fungerat, och jag lider ju inte av min astma i det vanliga livet, förutom om jag hamnar i väldigt dammiga förhållanden. Men av någon anledning började astman bråka nu under veckoslutet. På lördagen skulle jag skida en intervallträning i skidtunneln, men redan efter första uppvärmningsvarvet fick jag ont i lungorna. Jag stannade och pausade och hoppades det skulle gå om, men det fortsatte ännu under uppvärmningen. Skidade ett par intervaller, men fick snabbt konstatera att det inte är lönt att pina sej vidare.

Idag var det ett långpass på programmet, och av en slump blev det också i skidtunneln. Nu hade jag förberett mej med att ha min astmapipa med, som jag då inte hade senast. Öppnade med den före passet, men kände ändå efter några varv, att allt inte är ok. Jag lugnade ner takten betydligt och efter ca 7km tyckte jag att lungorna kändes normala. Men både gårdagen + dagens skidning med dåliga lungor hade sugit musten ur musklerna. Som tur är har jag lov att höja doserna på medicineringen själv, så skall höja några dagar nu och vila en extra dag, så får vi se vart det bär iväg.

15 veckor kvar ja…Det börjar närma sej med stormsteg nu. Och även om jag tränat regelbundet så bra jag haft tid med ända sedan målgången av Öppet spår i fjol, så känns det som att jag inte gått framåt så mycket som jag hade hoppats på. Längtar på att få komma ut på snö och skida, då vet man senast var man står.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.