Avundsjuk på de som fått snö

Träning vecka 47

Pass: 6 st
Timmar: 7 h
Km rull: 41 km
Km snö: 31 km
Övrig träning: Innebandy 1 pass

Över 30 km skidåkning på snö på en dag får man väl vara nöjd med. Vi var på ett miniläger med föreningen och hade mina barn, 7 och 10 år, med mej, så passen blev väl lite kortare än vad de blivit om jag hade varit ensam. Men är stolt över flickorna som också orkade skida riktigt mycket, 10 respektive 19 kilometer!

Det tråkiga är, att vi fortfarande skidar i skidtunneln. Facebook fylldes under veckoslutet med snöbilder från flera ställen i Finland, och även lite norr om Åbo, där vi körde till tunneln, hade det kommit ca 5cm snö. Men här hemma i Ekenäs inte en flinga… Skulle vara roligt att få komma ut på riktig snö och skida nu. Får dock hoppas det kommer ordentligt med snö sedan då det kommer, för annars har man problem med att det inte går att rullskida på slaskiga vägar, och i värsta fall sandar de alla vägar så att det inte går att skida även om snön smälter bort.

Veckans träningar gick bra, speciellt efter det lilla fiaskot förra veckan i tunneln då min astma bråkade. Utomhus när jag parstakar, känner jag inget. Men på snö är det ännu såpass mycket tyngre att ta sej fram, att jag eventuellt hade lite små känningar av astman ännu på minilägret. Men farten var redan mycket bättre, även om pulsen var onödigt hög. Men det går framåt, definitivt.

Den pågående veckan kommer att vara lättare, då jag kommer att spela en innebandyturnering på lördagen i div 5. Försöker vila lite innan den, så att man inte är lika sliten på matcherna som jag varit under i princip alla träningar.