Biografi

Namn: Conny Karlsson

Ålder: 42 år

Familj: Sambo och tre barn

Yrke: Web developer

Hobbyn: Friidrottstränare (kulstötning), skidning, cykling och golf

I mitt ”förra liv” var jag en elitkulstötare i det Finska lansdlaget. Som mina bästa bedrifter kan nämnas Europamästare för juniorer U23 1997, en sjundeplats i VM för seniorer år 2001 och en sjätteplats i inomhus-EM för seniorer år 2007. Mitt personliga rekord blev 20,78.

Min elitkarriär var jag tvungen att avsluta p g a att min sjukdom, Colitis Ulcerosa, gjort min tarm i så dåligt skick, att jag måste opereras. År 2007 på sommaren fick jag en stomi, som jag får leva med resten av mitt liv.

Efter detta har jag efterhand försökt uppta en massa olika former av idrott, och skidning, som jag sysslat med redan som barn, kom med i bilden igen på allvar vintern 2013. Det var också då jag bestämde mej för att åka mitt första Vasaloppet – Öppet spår året därpå.

Hösten 2017 bestämde jag mej för att ge mej in på en ny utmaning, Vätternrundan. Detta för att sprida ut mina utmaningar på året, och därmed ”tvinga” mej själv att hålla igång hela tiden. I drömmarna finns också att någon dag utföra en svensk klassiker.