Jag har nu hunnit med fem länkar på snö sedan jag inledde skidandet för en och en halv vecka sedan. Under förra veckans kalla dagar lyckades föreningen tillverka såpass mycket snö, att vi har vår ”konstsnöslinga” på 1,5km i perfekt skick. Första länken kändes tung vad gäller parstakningen, kändes som att jag inte orkar staka upp för ens små backar. Pulsen skenade också iväg rätt högt.

För varje länk har dock känslan blivit bättre. Jag har tvingat mej själv att parstaka så mycket som möjligt och nu när jag skidar vår fullständiga slinga på 1,5km så är det endast tre korta uppförsbackar där jag får övergå till annan teknik än parstakning för att komma upp. Om jag riktigt pinar mej så orkar jag alla ställen förutom en brant backe, men det klarar jag inte av alla varv, så för att spara mej så väljer jag för tillfället att skida som jag gör.

Till höger kan ni följa med hur min träningsmängd framskrider. Jag har nu de första fem länkarna försökt skida i en timme. Pulsen försöker jag hålla på en någorlunda låg nivå, även om det är svårt, när vår bana är väldigt tung.  Nästa steg är att köra en långlänk som jag hoppas blir kring tre timmar och efter det varje vecka köra minst en länk över två timmar och de övriga runt en och en halv. Varannan vecka är det tänkt att jag skall köra en tre timmas länk och gärna få in minst en fyra timmars innan seedningstävlingen i Jämi i mitten på februari. Utöver skidandet skall jag köra ett intervallpass i veckan på SkiErg samt ett pass innebandy. Styrketräningen skall jag också försöka sätta in i programmet redan nästa vecka.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.