Dags att ställa sej på vågen

Förutom att bli i bättre form och kunna skida Vasaloppet snabbare både vill och måste jag gå ner i vikt också. I fjol vägde jag 124 när jag skidade loppet, men skulle nog gärna komma ner till 120 eller under denna vinter. Dels för att orka skida bättre, men också för att jag helt enkelt är för tung för att mina skidor skall fungera optimalt. Då det är 15 veckor kvar till loppet, och 8 kg att ta bort, betyder det med enkel matematik att ett halvt kilo i veckan skall bort för att jag skall lyckas.

Jag var också på en länk idag, även om jag hade sjuka armar och kände mej trött. Det här är andra hårda(re) träningsveckan i följd, så nu följer en välförtjänt lättare vecka. Jag kommer att spela två lätta innebandyträningar och nästa veckoslut är det två innebandymatcher på programmet. Om jag inte känner mej allt för sliten efter matcherna så kör jag nästa parstakningslänk om exakt en vecka. Och sen börjar det vara dags att ta sig in till skidtunneln i Paimio, för snö lär vi inte få hit inom två veckor.