Dålig generalrepetition betyder bra lopp?

Min uppladdning med Vitargo blev avbruten natten mellan fredag och lördag. Jag vaknade på natten och mådde konstigt, fick inte sovit efter kl 4. På morgonen vaknade yngsta dottern och mådde också dåligt, och det räckte inte länge innan hon spydde. Jag klarade mej från att spy, men andra vägen tömde jag konstant i 24h, och när febern steg till 39 fanns det inte mycket kraft kvar på söndagen. Det var söndagen jag skulle skida i hemmatävlingen, vädret var perfekt, men jag var sjuk. Följande dag, på måndag var vädret fortfarande lika fint, så jag kunde inte hålla mej från att åka till skidspåret. Det blev dock endast ca 5km skidning, krafterna var totalt borta ännu.

Följande dag blev det sedan en 13km länk som kändes bra. Nu var också resten av familjen friska, så vi kunde åka iväg på vår sportlovsresa som planerat. Även om vi missat både skidåkning, skrinskoåkning och slalomåkning, så kändes det skönt att inte behöva inhibera vår lilla tvådagars resa ändå. På fredagen kom vi hem från vår resa, och då hade jag bestämt mig för att köra en 2h länk oberoende av väder. Det var varmt och väldigt fuktigt i luften. Spåren var aningen smutsiga och isiga, så hade problem med fästet redan från början. Det blev en knappt 1h och 40 min länk, och ca 17km, men mer än så orkade huvudet inte med.

Ännu skulle det bli en sista länk på måndagen denna vecka. Det hade regnat mycket, så spåren var ännu sämre nu, även om jag lyckades bättre med fästvallan denna gång. Skidåkningen kändes lätt och jag körde 10km varvat med några ca 500m spurter med parstakning. Länken gav självförtroende, känns som att jag är tillbaka ordentligt nu efter magsjukan.

Idag är det onsdag, och imorgon, torsdag, börjar tankningen inför Vasaloppets Öppet Spår söndag. Nu gäller det att få i sej så mycket kolhydrater det bara går. Lite har jag börjat packa redan också, och skidorna glidprepareras för före kring 0. Fästet sätter jag på dagen innan, enligt vad Vasaloppets egna experter rekommenderar. Det fungerade perfekt ifjol. Väderprognoserna för loppet har växlat en hel del den senaste veckan, och för tillfället ser det inte så ljust ut. Kraftigt snöfall vid starten i Sälen, men sedan avtar snöfallet och slutar någonstans innan Evertsberg. Hur som helst ser det ut att bli ett tungt lopp. Istället för att följa med tiderna och jämföra med ifjol, får man försöka överleva och spara krafter för att alls ta sej i mål. Men om man förväntar sej det värsta, blir man kanske positivt överraskad. Återstår att se hur vädret blir.

Skall försöka uppdatera bloggen lite tätare nu de sista dagarna, och på twitter kan ni följa med hur det ser ut under loppet, förutsatt att min telefon hålls vid liv.