Ni som mot förmodan ännu inte vet vad detta handlar om uppmanar jag att gå till denna sida och läsa! Detta är något som vi inte kan tiga om längre, och det behövs allas hjälp för att sprida detta budskap!

Det började med #metoo -kampanjen, och nu har kvinnorna i svenskfinland mobiliserat sej för att blotta den sanning som åtminstone jag inte visste om att fanns i den utsträckning det visat sig att den gör. Den första tanken jag fick var att ”är vi män faktiskt såhär äckliga, dumma, ja rent ut sagt idioter?” När #metoo -kampanjen först nådde mej, kunde jag bara tänka mej till situationer som händer på krogen. Berusade människor som tafsar på varandra p g a att de inte har andra verktyg för att ta kontakt med det motsatta könet. Jag tror jag t o m twittrade om att jag själv har blivit tafsad på på krogen, och i en diskussion på twitter konstaterade både kvinnor och män att det är svårt att dra gränser mellan var beröring på krogen går över gränsen eller inte.

Men nu när man läst mer och fått en inblick i hur jäkla utbrett detta är, och att den där löjliga diskussionen jag hade på twitter bara är ett ytskrap på vad som verkligen försigår överallt, på arbetsplatser, i skolan, ja precis var som helst, blir man bara chockad. Man känner sej dum som ens gick den där första diskussionen på twitter. Man funderar på att varför har det tagit så länge som till år 2017 innan detta kommer fram i så här stor utsträckning!? Orsaken är ju, som jag också diskuterat på twitter, att kvinnor inte vågat säga ifrån, är ”uppväxta” med att det är såhär det skall vara etc etc. Det låter ju verkligen för jävligt! Man börjar fundera i vilken bubbla man själv levt i då man inte stött på dessa problem någonstans. Är jag verkligen så blind för fenomenet? Är jag så inlärd i att det skall vara såhär att jag inte märker av det själv? Bidrar jag själv omedvetet till att det får fortsätta att vara såhär?

Senast nu har mina ögon öppnats, på vidgavel. Det minsta jag kan göra för att förhoppningsvis förbättra situationen på lång sikt är att stöda kampanjen! Tack till de som tagit initsiativ till denna #dammenbrister -kampanj, det var verkligen på tiden!

5 comments on “#dammenbrister

  1. Conny! Du är bäst! Tack för dina ord. De är ju inte så många män som uttalat sig och jag tror många inte vet vad de ska säga, det kan bero just på chocken. Det är bra att det finns sådana som du också i Finland som börjar prata, eller fortsätter – för det måste vi!

  2. Stort TACK för att du som man skriver om detta! Innerst inne vill jag ju ändå tro att åtminstone 99 % av alla män tänker som dig, men tyvärr haglar facebook av statusar på män som skriver om hur negativt, överdrivet, löjligt bla bla bla metoo är… Så skönt att läsa detta inlägg, tack! 🙂

    • Tack! Jag tror också att de män som tycker #metoo är löjligt och överdrivet inte läst och satt sej in i alla berättelser. Men så finns det ju tyvärr de där ute som inte förstår, eller är just de som sysslar med trakaserierna

  3. Tack för ditt stöd. Är mycket förvånad att männens reaktioner lyser med sin frånvaro ang denna kampanj, förutom de som försöker förlöjliga problemet och som ju därav är en del av problemet. Var är alla normala riktiga karlar?! Är inte att tiga att hålla med eller? Dvs hålla med förövarna. Likadant som vi kvinnor försöker stå opp för våra medsystrar som blivit kränkta så borde de riktiga karlarna ryta ifrån till sina ”medbröder”. Det borde ligga i var mans intresse, speciellt de som har döttrar,systrar eller ja en mamma för den delen. Detta är inte mer ”en strid mellan könen” utan en efterstävan till att skapa ett anständigt och civiliserat samhälle.

    • Svårt att säga. Jag delade denna blogg på facebook och där är det oxå typ 95% kvinnor som gillar, männen lyser med sin frånvaro. Jag funderade länge på om jag kan bidra med något nytt till detta ända tills jag kom fram till att det är stöd och framförandet av detta som behövs. Jag råkar nu ha min blogg som kanal för att föra fram min psikt, det har inte de flesta av männen. Men inte ser jag heller i mitt fb-flöde någon man som direkt tagit ställning, förutom några enstaka.

      Men vi jobbar vidare!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.