#dammenbrister

Ni som mot förmodan ännu inte vet vad detta handlar om uppmanar jag att gå till denna sida och läsa! Detta är något som vi inte kan tiga om längre, och det behövs allas hjälp för att sprida detta budskap!

Det började med #metoo -kampanjen, och nu har kvinnorna i svenskfinland mobiliserat sej för att blotta den sanning som åtminstone jag inte visste om att fanns i den utsträckning det visat sig att den gör. Den första tanken jag fick var att ”är vi män faktiskt såhär äckliga, dumma, ja rent ut sagt idioter?” När #metoo -kampanjen först nådde mej, kunde jag bara tänka mej till situationer som händer på krogen. Berusade människor som tafsar på varandra p g a att de inte har andra verktyg för att ta kontakt med det motsatta könet. Jag tror jag t o m twittrade om att jag själv har blivit tafsad på på krogen, och i en diskussion på twitter konstaterade både kvinnor och män att det är svårt att dra gränser mellan var beröring på krogen går över gränsen eller inte.

Men nu när man läst mer och fått en inblick i hur jäkla utbrett detta är, och att den där löjliga diskussionen jag hade på twitter bara är ett ytskrap på vad som verkligen försigår överallt, på arbetsplatser, i skolan, ja precis var som helst, blir man bara chockad. Man känner sej dum som ens gick den där första diskussionen på twitter. Man funderar på att varför har det tagit så länge som till år 2017 innan detta kommer fram i så här stor utsträckning!? Orsaken är ju, som jag också diskuterat på twitter, att kvinnor inte vågat säga ifrån, är ”uppväxta” med att det är såhär det skall vara etc etc. Det låter ju verkligen för jävligt! Man börjar fundera i vilken bubbla man själv levt i då man inte stött på dessa problem någonstans. Är jag verkligen så blind för fenomenet? Är jag så inlärd i att det skall vara såhär att jag inte märker av det själv? Bidrar jag själv omedvetet till att det får fortsätta att vara såhär?

Senast nu har mina ögon öppnats, på vidgavel. Det minsta jag kan göra för att förhoppningsvis förbättra situationen på lång sikt är att stöda kampanjen! Tack till de som tagit initsiativ till denna #dammenbrister -kampanj, det var verkligen på tiden!