Om några timmar börjar vi söka oss mot Åbo och Vikingterminalen. Jag åker med en gruppresa, så vi är väl ca 50 personer totalt som åker i samma buss. Det kommer att bli kul när vi är såpass många som åker, blir säkert en hel del spekulationer och Vasaloppssnack under resan kan jag tänka mej.

Själva loppet går ju alltså på söndag, och starten går kl 8:00 svensk tid. Ni som har Sveriges TV kan följa med hela loppet direktsänt vad jag förstått. Det går väl också att följa med sändningen via nätet här, men jag är rädd för att det inte går att göra det utanför Sverige. Man kan dock följa med Vasaloppets egen livesändningar (tror de endast streamar bild) från bl a målgången och sista kontrollen i Eldris. Det går att göra här.

Vill man följa med en enskild löpare kan man ladda ner en app till sin telefon, den heter Vasaloppet Winter. Själva appen är gratis, men sedan är jag inte säker på vad man ser med gratisversionen och vad som kostar extra. Man kan också följa med enskilda åkare gratis via Vasaloppets hemsida. Mitt startnummer är 10623, men man kan också söka upp personer enligt namn.

Förberedelser

Efter två länkar i början av veckan så endast vilar jag fram till loppet. Förberedelserna liknar väldigt mycket de jag hade inför Jämi, för har nu också fått någon lätt släng av flunssa före loppet. Två dagar med lindrigt halsont och febermätaren visar 37.1 som mest. Inget att ha panik över, så länge det inte blir värre. Just idag känner jag mej dock mycket bättre, och ingen stegring över huvudtaget, så håller tummarna att det nu hålls så fram till söndagen. Nu gäller det att tanka kolhydrater så mycket det bara går, så att man åtminstone mentalt känner sej färdig för loppet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.