Den senaste veckan, eller egentligen en och en halv vecka, har i mina mått mätt varit rätt så hård. Totalt har det blivit ca 90km skidåkning på 8 dagar. Senaste veckas träningar såg ut såhär:

Tisdag 3.2
Skida i Västerby, konstsnöbanan
17km / 1h 26 min / medelpuls 150

Onsdag 4.2
Skida i Västerby, konstsnöbanan
13km / 1h 7 min / medelpuls 153

Fredag 6.2
Skida i Västerby, konstsnöbanan
10km / 53 min / medelpuls 151

Lördag 7.2
Skida i Västerby, konstsnöbanan + skogsvägarna
17km / 1h 32 min / medelpuls 156

Medelpulsen börjar komma neråt, men mycket sakta. I plattare landskap tror jag jag skulle kunna hålla en grundträningspuls relativt lätt, men i Västerby är det nog fortfarande omöjligt. Det andra positiva jag märker vad gäller formen är att jag orkar parstaka på flere ställen än förut. Vissa backar kör jag endast parstakning nu, sådana som kändes totalt omöjliga att staka i tidigare under vintern.

Parstakning

Jag vet inte om det stämmer, men känns också som att man återhämtar sej snabbare från en uppförsbacke man bara parstakat, jämfört med att diagonala. Det måste ha att göra med att det är en mindre del av kroppen som blir utsatt för mjölksyra ( i mitt fall betyder varje uppförsbacke tyvärr mjölksyra). Har varit lite skeptisk till endast parstakning tidigare, men börjar nu inse att det skulle vara väldigt viktigt att orka parstaka så mycket som möjligt. Nu blir armarna trötta senast efter 15km, men vi har tyngre banor här jämfört med vasaloppets långa raksträckor, så borde orka en hel del längre där.

Sjuk

Lördagens länk kändes överraskande tung, och medelpulsen var också rejält högre än de övriga länkarna under veckan. Förklaringen kom på söndagen, då jag kände mej lite sjuk. Ingen feber, men lite sjuk hals och allmänt avig. Detsamma har fortsatt även idag, måndag, men börjar känna mej bättre, så hoppas på att komma ut i spåret igen senast onsdag. Sedan gäller det tankning torsdag – lördag, och på söndag morgon blir det ÖSK-långlopp. Beroende på bansträckning och före och sällskap så blir det antingen 28 eller 42km. Förhoppningsvis den längre versionen. Den bråkande vaden är inte ännu heller helt ok, men börjar nu vara nära. Jag vågar inte ännu spela innebandy, mest kanske för säkerhets skull, men känner inget när jag skidar, och minimalt även efteråt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.