En tävling kvar innan VM

Halva juni har redan gått och jag har hunnit tävla två gånger. Söndagen den 19.6 är det meningen att jag stöter min sista tävling innan VM-finalen som går onsdagen den 29.6 i Tammerfors. Vad har jag då fått med mej av de två tävlingar jag redan hunnit tävla i?

Esboviken 22.5

Första tävlingen stötte jag i Esboviken för en knapp månad sedan. Valde där att stöta endast 4 stöter då jag fick lite känningar av min vadkramp jag hade tidigare på våren. Bästa resultatet där blev 15.27, men det kändes som att det fanns mycket mera i kroppen. Känningarna i vaden gjorde dock att jag inte vågade använda benen så som jag i vanliga fall gör, så bara jag får vaden i 100% skick så kommer det att hända mycket.

Åbo 31.5

Följande tävling kom ganska snabbt på, men då det inte finns så många tävlingar att välja mellan så kändes det som att jag måste tävla här. Förberedelserna blev inte heller så optimala då jag i 2,5 dagar byggde en brygga 🙂 Vädret under tävlingen var inte direkt optimal. Kunde värma upp mej inomhus och när vi kom in på stadion så kunde vi göra uppvärmningsstötarna utan regn, men sedan började det regna under tävlingen så några stötar förstördes av det. Min vad kändes inte heller 100% så stötte även denna tävling ”utan ben”. Resultatet blev 15,06, vilket var tur, för kom efteråt på att jag inte en enda gång under hela min karriär stött en tävling där jag blivit under 15 meter 🙂

Men nu gäller det att få vaden i skick, så jag tog genast efter tävlingen beslutet att jag inte stöter alls nu innan nästa tävling som då alltså är söndagen den 19.6. I övrigt har formen på styrkesidan fortsatt att gå framåt så nu gäller det bara att hålla sej hel så ger det resultat. Två tävlingar varav en i regn har gett bra erfarenheter med tanke på VM. Nu känns det som att bara kroppen känns bra så har jag tillräckligt med rutin för att kunna jaga bättre resultat. Det finns ju lite rutin från förr i världen, men det kräver ändå några tävlingar innan man hittar tillbaka till den där riktigt bra känslan.

Målsättningen inför sista tävlingen

Vad jag vill ha med mej från den sista tävlingen är ett bättre resultat än jag gjort tidigare denna sommar. Vädret ser ut att bli bra nu, så allt borde vara så bra det kan vara på den fronten, så nu gäller det bara att få till en jämn och bra serie som ger säkerhet inför VM i Tammerfors. Återkommer efter tävlingen med hur det gick där och förhandstankar inför VM.