Förhandsinfo om söndagens öppet spår

I morgon är det då dagen D, den dag man väntat på ända sedan de första länkarna på hösten. Efter fjolårets blöta upplevelse var jag nästan säker på att föret åtminstone inte kan bli värre, men nu ser det ju inte så roligt ut inför morgondagens lopp vad vädret beträffar. Snöfall hela vägen, enda frågetecknet är egentligen hur mycket det kommer att snöa, för beroende på vilka prognoser man ser på så är uppgifterna olika. Men, det hjälper inte att ödsla energi på det, vi ser hur det ser ut i morgon.

Starten går kl 7 lokal tid, alltså kl 8 Finsk tid. I öppet spår har man ett startfönster på 1,5h men vi försöker i år igen vara på plats så tidigt som möjligt, för att komma iväg genast kl 7. Starten registreras när man skidar över startlinjen, och efter det kan ni följa med hur jag skidar t ex via vasaloppets egna resultatservice genom att söka på mitt namn, eller startnummer 1512. Är man ivrig, kan man dessutom ladda ner en App till sin telefon.

Vallningen av skidorna blir också intressant. Jag gör som jag gjorde ifjol, dvs förlitar mej på vasaloppets experters vallatips, och hoppas på att snön som faller inte fastnar under mina skidor imorgon. Ifjol fungerade råden perfekt, så litar på att de gör det också i år.

Skall försöka twittra från starten så får ni som är intresserade höra och se hur vädret verkar då. Om min telefon klarar av kölden (den brukar slockna när jag har den i fickan) så kanske jag hör av mej också under loppet. Men det lovar jag inte 🙂 Om ni inte har twitter, ser ni vad jag skriver t ex nere till höger på denna sida.