Första gången på startstrecket sedan 1992

Senast jag har tävlat i löpning är troligtvis sommaren 1992, men det kan hända att jag kommer ihåg fel. 1991 har jag dock med säkerhet tävlat. Men det var frågan om korta sträckor typ 100 och 200 meter. Längsta ”långdistanslopp” jag löpt i en officiell tävling är nog 1000 meter i någon knattetävling i slutet av 1980-talet. Nu inkommande lördag löper jag då igen 🙂 Det är frågan om ett 10 kilometerslopp i Ruissalo, Åbo.

Orsaken till varför jag skall löpa denna tävling framkommer i mitt föregående blogginlägg. Vi är några från min arbetsplats som deltar så det kändes som en passlig utmaning att ställa sej på startstrecket där. Jag har dock inga andra målsättningar än att ta mej i mål löpande, dvs att jag klarar av att löpa 10 kilometer i ett streck. Det skulle samtidigt vara en tredjedel av den sträcka jag skall löpa om ett år då jag springer Lidingöloppet som en del av En Svensk Klassiker.

Jag har inte hunnit träna löpning i princip alls. Det har bara varit frågan om att vänja kroppen och främst benen vid löpning. Konditionen i sig är det nog inget fel på när jag jämför med tidigare år vid samma tidpunkt. Rullskidandet fungerar hur bra som helst. Men löpning känns bara så fel och tungt och tråkigt 🙂 Jag började med en kort länk på drygt 2km. Efter det löpte jag en länk på drygt 3km, sedan knappt 4, drygt 5 och den senaste på måndagen 7,5km. Totalt blir det 21 kilometer, och allt egentligen bara jogg, inte löpning 🙂 Men fast jag har haft lite sjukt i ena vaden och knä, så tror jag nog på basen av dessa länkar att jag skall springa hela loppet på lördag. Sen återstår det att se om det blev bara jogg, eller om man kan kalla någon del av loppet för löpning också…