SFI-mästerskapen avgjordes i Esbo, Alberga nu under veckoslutet, och på lördagen stod kula på programmet, idag söndag var det diskus. För läsare som inte är så bekanta med friidrott kan jag säga att SFI står för Svenska Finlands Idrott och dess mästerskap innebär mästerkap idrottare emellan som hör till en svenskspråkig förening.

Efter mycket blygsam träning blev mitt resultat i kula på lördagen 16,39. Det får jag nog vara helt nöjd med, för alla cykelkilometrar som finns i benen har gjort mej ganska seg. Resultatet räkte till en silvermedalj. I dagens diskustävling tog jag guld med 43,58. Guldet fick jag för att så många bättre kastare inte deltog 😉

Med ett par veckors friidrottsinriktad träning tror jag att jag ganska lätt skulle kunna stöta en bit över 17 meter, så med tanke på veteran-EM nästa sommar är väl utgångsläget helt ok. Bästa resultatet i Europa i år i klassen H40 ligger en bit på 18-meter, så lite träning krävs det nog nästa vår för att nå till sådana längder.

Veteran-EM 2017

Satsningen på veteran-EM kommer jag alltså att inleda på allvar först i mars, efter att jag skidat i mål i Mora. Det betyder i praktiken att jag kan träna kulstötning drygt halva mars, sedan april, maj och juni, för att sedan tävla i juli. Kulan går enligt den preliminära tidtabellen av stapeln den 29 juli. För att aningen underlätta träningen nästa vår, så skall jag här under juli och augusti försöka fundera ut en strategi för vilka egenskaper jag bör satsa på nästa vår, och vad jag kan göra redan under hösten och vintern. Av erfarenhet vet jag att skidträningen tar upp såpass mycket tid att jag inte hinner göra så hemskt mycket annat, men någonting kan man säkert smyga in här och där. Får återkomma till detta i ett senare inlägg.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.