God Jul och Gott Nytt År!

Det har snart gått tre veckor sedan mitt senaste inlägg, så det är väl på tiden att uppdatera läget. Börjar med att skriva upp vad jag gjort i träningsväg den senaste tiden.

7.12 söndag
Parstakning med rullskrinskorna
20,46 km / 2h och 2 minuter / medelpuls 136

8.12 måndag
Lätt styrketräning för överkropp och mage 30 min

11.12 torsdag
Innebandy
1h 30 min

12.12 fredag
Skida i Paimio skidtunneln (Paippi)
16,8 km / 1h 51 min / medelpuls 152
fick lära mej att det tydligen är en hel del tyngre att skida än att rullskida. Visserligen rullskidar jag i lätt teräng, men ändå…

13.12 lördag
Innebandyturnering (division 5)
2 x 45 min

flunssig några dagar

18.12 torsdag
Skida i Paippi
22,4 km / 2h 31 min / medelpuls 153

20.12 lördag
Parstakning med rullskrinskorna
7,74 km / 47 min / intervaller, körde uppför en backe, 4 x 2,5min

21.12 söndag
Skida i Vichtis
19,6 km / 1h 54 min / medelpuls 154

Det knepiga med skidandet är att det i både Paimio och Vichtis verkar vara tyngre att ta sig fram jämfört med när jag rullskidar här hemma. Hade tänkt att mina knappa 190 km i lugn takt skulle ha gett något resultat, men det känns som att börja helt från noll igen när man kommer ut i skidspåret. För att kunna hålla pulsen på grundkonditionsnivå är jag bokstavligen tvungen att gå. Den skidtakt jag nu håller tycker jag ändå är långsammare (tar i mindre) än ifjol, men pulsen håller sig konstant över 160 i uppförsbackarna och lugnar ner sig nerför och där det går rakt fram. Jag tycker också att jag för det mesta håller en sådan fart, att jag kan prata normalt. I de tyngsta uppförsbackarna blir det så klart flåsigt, men i övrigt. Jag skaffade ju pulsmätaren för att jag skulle ”träna rätt”, men nu vet jag inte riktigt vad jag skall tro på, min känsla, eller pulsmätaren?

Nu är i varje fall alla träningarna gjorda som skall göras innan julen. Det verkar bli minusgrader ute, och speciellt efter julen verkar det bli kallt, så den bästa julklappen för mej skulle vara snö, eller åtminstone kanonsnö, så att jag kan skida min nästa länk hemma!