Första länkarna efter flunssan kändes rent ut sagt hopplösa, men när tredje och fjärde länken började gå ännu långsammare kändes det inte roligt längre. Nå, orsaken ser ni i bilden till bloggen. Ett lager håller tydligen inte mer än 400km, inte många kulor kvar 🙂 . Som tur fanns det nya hjul som passar i den lokala sportaffären, så jag behöver inte skippa mina två länkar under veckoslutet.

Då rull-länkarna känts så tröga efter flunssan så ändrade jag redan lite på träningsprogrammet och tänkte skippa min första intervallträning nu på veckoslutet. Men nu då jag hittade orsaken till min ”dåliga” form, så tror jag att jag ändå kör intervaller imorgon.

Här ett sammandrag av de två senaste träningsveckorna

Vecka 43

Timmar: 4 h
Pass: 4 st
Km rull: 16 km
Övrig träning: Innebandy: 1h

Började med ett kort pass parstakning, men kände genast att lungorna inte hängde med. Andra passet blev innebandy, och som tur var så var tempot relativt lågt, för hade inte mycket energi där heller. Andra passet parstakning blev sedan drygt 10km, men krafterna tog slut efter drygt halva sträckan. Bestämde mej här för att vila ett par dagar och fjärde passet blev sedan en timme stavgång i lugnt tempo. Här kände jag mej redan riktigt pigg.

Vecka 44

Återkommer i nästa blogg till siffrorna för denna vecka. I början av veckan blev det en timmes parstakningslänk. Hade planerat en längre, men det kändes så trögt så vände om efter en halvtimme. På tisdagen var det igen innebandy på programmet och där kände jag mej säkert piggast jag gjort under hela hösten, så hade stora förväntningar på gårdagens parstakningslänk. Nå, efter ett par kilometer började ena rullskrinnskon låta väldigt konstigt, och efter det började man känna helt tydligt hur det bromsade. Jag tvingade mej dock till att köra i 1,5h men tungt blev det då man fick arbeta t o m nerför för att komma framåt. Hemma såg hjulen ut som på bilden. I väntan på bättre tider och roligare länkar under veckoslutet.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.