(bild: pulskurva från en innebandymatch)

Förutom Vasaloppsträning så sysslar jag också med innebandy. Jag spelar i ett lag från Ekenäs (EIF) och vi spelar i år i division 5. Satsningen är inte på något sätt hård, även om jag i den enda träningen vi har per vecka kanske tar saker och ting lite för allvarligt ibland 🙂  Vår målsättning är att stiga till division 4 och vi har i år t o m en tränare som skall hjälpa oss att stiga. Men just faktum att vi har endast en träning per vecka gör, att satsningen inte är så väldigt seriös. För mej passar det dock bra att vi endast tränar en gång per vecka, för då har jag tid att träna skidåkning alla andra dagar.

Förutom bristen på spelöga och klubbteknik så har största stötestenen varit att jag har allt för dålig kondition för innebandy. Det att jag nu tränat med fokus på grundkondition oavbrutet i över ett år, har nog hjälpt till en hel del, men som det också syns på pulskurvan på bilden, så rör sig pulsen på en helt annan nivå i innebandy än vid grundkonditionsträning. Under hela förra vintern var innebandyträningen den enda träningen i veckan där jag lyfte pulsen sådär högt. Under den här hösten har jag också tränat intervallträning för skidåkningen, men resultaten visar sig väldigt långsamt tycker jag. Det är väl bara att konstatera, att en kropp som i över 20 år tränats för att vara snabb, explosiv och stark, är väldigt svår att skola om till att bli uthållig. Men skam den som ger sig!

Inkommande veckoslut har vi en hemmaturnering i innebandyn. Jag brukar inte förbereda mej på något speciellt sätt egentligen inför dessa turneringar, inte om man jämför med hur man förberder sej träningsmässigt ”på riktigt” inför t ex en friidrottstävling. Men turneringsschemat fungerar ändå som en bra grund för träningsrytmen till skidåkningen. Jag tränar alltid lättare veckan inför en turnering. Jag har länge tänkt försöka göra någon typ av uppväckande träning dagen före matcherna, för att få kroppen igång ordentligt, men det finns alltid en massa hinder som gör att jag inte ”hinner” göra träningen dagen före match. Får se hur det går med den biten detta veckoslut 🙂

Även om jag inte bloggat nu på tre veckor, så har jag ändå tränat. Här ett sammandrag på träningarna i siffror:

Vecka 48

Pass: 5 st
Timmar: 8 h
km rull: 47 km
övrig träning: innebandy 2 träningar, 2 matcher

Vecka 49

Pass: 3 st
Timmar: 5,5 h
km snö: 30 km
km rull: 17 km
övrig träning: innebandy 1 träning

Vecka 50

Pass: 6 st
Timmar: 7 h
km snö: 14 km
km rull: 46 km
övrig träning: innebandy 1 träning, 1 styrketräning

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.