Idag hade jag en läkarkontroll angående mitt operationssår jag skrivit om i tidigare inlägg. Jag har med fasa gått och väntat på dagen, då läkaren på mitt förra besök slängde fram tanken på att eventuellt behöva öppna upp operationssåret en gång till. Hade det blivit en ny operation nu, så hade definitivt Vasaloppet legat i fara. Nu gör det förhoppningsvis inte det. Greijen är den att mitt sår inte helt läkt ännu heller, men jag har inte heller några akuta problem med det. Så vi fortsätter att sköta såret så bra det går och hoppas på att det inte blir några bakslag. Efter Vasaloppet tar läkaren sedan slutgiltigt ställning till om det behöver öppnas på nytt eller inte.

Första långlänk på skidor

I måndags blev det säsongens första riktiga långlänk på skidor. Det blev en tre timmars länk och drygt 30km i Svedängen i Helsingfors. Vår egen konstsnö smalt bort under julen och vi får inga nya banor klara förrän tidigast i slutet på veckan, så därav länk på främmande ort. Skidandet kändes bra, men jag hade som vanligt otur med vädret. De första 3-5 kilometrarna löpte det ännu någorlunda, men snöfallet blev kraftigare och kraftigare hela tiden, så till sist kändes det som att det inte löpte alls. Att ändå hålla ett snitt på 10km/h i detta väder på en sådär lång länk kändes bra. Jämfört med tidigare vintrar är jag lite snabbare nu, så bara jag får hållas frisk och kan träna bra ännu i sex veckor så skall nog Vasaloppet också gå bra.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.