IV Johans Lopp inkommande lördag.

Då vintern fortsätter hålla i sej och det lovas fint skidväder till veckoslutet tänkte jag att det passar bra att skida ett motionslopp. Det blir Johans Lopp på 30km i Pargas på lördag.

Egentligen borde träningen inför Vätternrundan på cykel vara i full gång, men förra veckan gick åt till att återhämta sej och när vintern inte släpper sitt grepp så fortsätter jag skida lite till. En länk på cykel blev det ändå igår, inne i garaget drygt en och en halv timme. Men till skidloppet. Lördagens väder ser hur bra ut som helst. Det hinner ju förstås ändra, för jag skickade precis in min anmälan till loppet 🙂 Men som det ser ut så borde det bli snabbt vårvinterföre vilket borde gynna mej och min tunga kropp. Jag vill få något slags bevis på att jag ändå är i hygglig skidform, fast konditionen inte räckte till för att ta mej imål i det tunga föret i Vasaloppet.

Hoppas det dyker upp flera skidåkare i min klass, så att man inte behöver skida ensam, utan kan hänga på någon passlig rygg. Eftersom jag deltar i motionsklassen så blir det ju inte frågan om att skida tävling med blodsmak i munnen, men tanken är att skida det första varvet på 15km i någorlunda lugn takt och bekanta sej med banan och sista varvet sedan ge allt som finns men ändå så att jag har krafter kvar till att skida ordentligt även där det går uppför. Efter att ha missat ett lopp pga magsjuka och brutit Vasaloppet, vill jag nu komma i mål 🙂