Just mitt seedningslopp inhiberades pga snöbrist!

I Finland finns det vad jag vet 5 officiella seedningslopp för Vasaloppet. Det är Finlandialoppet, Botniavasan, Jämihiihto, Kauhahiihto och Fäbodaloppet. Fyra lopp av fem går att genomföra, men det enda lopp som skulle ha passat in i min kalender blir förstås inhiberat pga snöbrist.

Nå, ingen större skada skedd, jag har min plats i startled 9 från fjolårets Vasalopp, och i den form jag är nu, tror jag inte att jag hade klarat av att skida så hemskt mycket bättre än till led 8 ändå. Fokuserar nu istället på att i själva Vasaloppet skida in mej på en placering som berättigar till led 8 nästa år. Min målsättning var ju att ta mej fram ett led per år, och det ger jag ju inte upp.

Hur går träningarna då?

En mera noggrann analys och spekulationer inför loppet skriver jag lite närmare själva tävlingen, men redan nu kan jag nog konstatera att även om jag hade ett långt träningsuppehåll under hösten (5 veckor total vila och ett par veckor bara promenader etc) så börjar formen nu kännas rätt så bra. Det är nu två veckor till Vasaloppet, så i praktiken bara en träningsvecka kvar. Nästa vecka försöker jag ännu få in så många skidlänkar jag bara hinner med för att ännu samla så mycket kilometrar som möjligt. Tanken är också att jag lite ”tränar ner mej” under nästa vecka, för att sedan vila mej i form den sista veckan. Den sista träningsveckan kommer sedan att avslutas med ett 20 km tävlingslopp på hemmaplan. Det är den lokala skidföreningen ÖSK som ordnar ett långlopp, man kan välja mellan att skida 10, 20 eller 40km.

Den sista veckan kör jag ännu ett sista intervallpass på SkiErg, förhoppningsvis med rekordtider. Jag skall försöka få passet, eller delar av det, filmat också, så får man se hur jag utvecklats sedan de första stavtagen på senhösten.