Kauden eka kisa, pysyykö peli kasassa?

Huomenna, sunnuntaina 31.5, on sitten kauden eka golf-kilpailu edessä. Kotiseurani EkeGolf järjestää yhteistyökumppanien avulla kilpailuja säännöllisesti pitkin kesää, ja huomenna alkaa minun ”kilpailukauteni”. Edellisessä blogissani Golf – it’s a mental game, avasin vähän miten ajatukset sotkevat tai parantavat peliäni, ja huomenna pääsen ensimmäisen kerran testaamaan miten pää ns. kestää.

Perjantaina kävin parin kaverin kanssa pelaamassa kierroksen, ja GoGolfin artikkelin innoittamana, kokeilin hiukan aggressiivisempaa lähestymistapaa. Lähinnä tämä koskee minun pelissäni avaukset, missä olen koko kevään aikana yrittänyt ajaa draiveria sisään. Perjantaina löytyi jo mukavasti pituutta lyönteihin, mutta suunta hieman hakusessa vielä. Eli yritin avata aina pitkälle, vaikka oli kapeitakin väyliä, sen sijaan että käyttäisin ”varmaa” mailaa. Niin monta kertaa olen saanut todeta, että varmoja mailoja ei ole, joten tämä taktiikka vaikutta aika hyvältä.

Mutta miten tällainen ajattelutapa toimii kisassa? Siellä kun pitäisi ”varmasti” taistella jokaisesta bogey-pisteestä? Se jää nähtäväksi huomenna. Välilyönnit ja lähestymiset en hirveästi kyllä muuta, koska en oikein tiedä miten niitä muuttaisin ainakaan aggressiivisempaan suuntaan. Par-5 väylillä pyrin pelaamaan kakkoslyönti aina 100-130 m griiniltä, ja lähestymiset lyön aina kohti lippua. En ole (vielä) niin hyvä, että voisin päättää, tähtäänkö griinin vasempaan tai oikeaan reunaan, joten helpoin tapa on tähdätä lippua kohti. Harvoin lyönti lähtee suoraan kohti kohdetta, joten en voi varmistella/hyökätä mitenkään.

Lähipeli, eli chipit ja pitchit ovat toimineet todella hyvin tänä keväänä, ja putit myös. Niihin yritän saada huomenna aamulla vielä parempaa tuntumaa verryttelyssä, jonka jälkeen rangelle avaamaa kroppaa pallokorillisella. Vakiovalmistautuminen, P, 8 ja 6:lla tuntuman hakua, jonka jälkeen lyön spoonilla muutama nurmelta, muutama tiiltä, ja loput pallot sitten draiverilla. Puumaila on tällä hetkellä vähän turha, koska en luota siihen tällä hetkellä ollenkaan. Sillä voisi avata muuten ”turvallisesti” mutta suht pikälle kapeammilla väylillä, mutta tällä hetkellä draiveri on siis varmempi, joten sillä mennään. Jos siis aamun verryttely siltä vaikuttaa 🙂