Kovan harjoittelukauden viimeinen viikko

Toiseksi viimeinen harjoittelujakso tälle kaudelle on nyt viittä vaille valmis. Tällä viikolla pyrin tekemään vielä muutama kova harjoitus jonka jälkeen ensi viikolla siirytään sitten kilpailuihin valmistavaan kauteen. Tämä kausi liukuu sitten sopivasti yhteen kilpailukauteen heinäkuussa.

Olenkin tehnyt jo videoita työntämisestä, voimatreeneistä, juoksemisesta ja hyppäämisestä. Ne löydät esim ylhäällä oikealla Youtube-, tai Instagram-tililtäni. Tässä tulee video ehkä tärkeimmästä osa-alueesta, eli kuntopalloheitoista. Video on kooste niistä liikkeistä mitkä pidän itselleni tärkeimpinä tällä kaudella ja mitkä olen valinnut ohjelmaani. Heittoja tulee 200 – 250 per harjoitus ja pääpaino on räjähtävyydessä vaikka omasta mielestäni heitot ei kyllä mitenkään näytä räjähtäviltä 😉

Kun harjoitusvuosi alkaa syksyllä ja loppuu syksyllä, ja siihen mahtu kaksi kilpailukautta (talvi ja kesä),   kuntopalloharjoitukseni ovat kahdentyyppiset. Syksyllä ja heti talvikilpailukauden jälkeen heitot ovat hieman rauhallisemmat teholtaan, ja sarjat pidemmät, ja lähempänä kilpailukautta sarjat sitten lyhenee, ja tehoa lisätään ihan maksimiin asti. Tänä talvena olen tätä projektia varten tehot ja sarjojen pituudet ovat siinä keskivaiheella, eli hiukan pidemmät sarjat kuin normaalisti lähellä kesää ja tehot hieman matalammat, mutta kuitenki kovempi teho kuin normaalisti peruskuntokaudella. Määrää oli tarkoitus saada vähintään yli 2000 heittoa tehtyä, mutta eri syiden johdosta määrä jää nyt hieman alle tuon.