Veckan som gick blev igen träningsmässigt ganska lätt. Med tanke på de kommande SFI-mästerskapen i kula så har jag försökt plocka in lite mera styrketräning nu, för att få lite tonus i musklerna. Men det är nog kanske mest för att det skall kännas bättre mellan öronen då man sedan stiger in i kulringen, för det är ju ganska svårt att göra en formtopp på obefintlig träning 😉 På cykel blev det endast en länk, och det var en tempoträning.

Golf

Veckans tema var golf. I mitt förra inlägg skrev jag ju om att jag satt på läktaren i Åbo på Paavo Nurmi Games. Innan tävlingarna spelade vi en golftävling. Jag har inte hunnit spela mer än två rundor denna sommar innan Paavo Nurmi golf, så förväntningarna var inte så höga. Resultatet blev väl också därefter. Nu under veckoslutet var det sedan Raseborg open på programmet. Det är en golftävling som pågår tre dagar i följd, och man spelar olika bana för varje dag. På fredag började vi med att spela på Nordcenter och Benz-banan. Lördagen var det sedan Ruukki Golf i tur, den överlägset svåraste banan enligt mej. Konstigt nog spelade jag min bästa runda just där. Tävlingen avslutades idag på min hemmabana Ekegolf.

2016-07-01 19.58.49-1

Då jag spelade samma tävling ifjol, blev resultatet en fullständig katastrof, och jag tappade lite lusten att spela golf efter den tävlingen. I år tänkte jag bara försöka njuta av tre dagar golf, och inte se på resultaten så  noga. Inte blev det så hemskt bra resultat nu heller, men betydligt bättre än ifjol, vilket lyfte mej från jumboplaceringen ifjol till mittskiktet i år. Sista dagen blev resultatet en aningen sämre än de två första, men orsaken var nog främst ovanan att spela. Kroppen var trött och så var det kanske inte det smartaste med tanke på golf, att dagen innan göra en styrketräning 🙂

SFI-mästerskapen

Nu är det då knappt två veckor kvar till SFI-mästerskapen i kula (och diskus) så försöker planera in ännu två stötträningar innan dem. Mellan dessa skall jag försöka få in några cykellänkar också, men nästa vecka inför tävlingarna skall jag försöka hålla mej borta från sadeln, så att kroppen eventuellt skulle vara lite utvilad och pigg sedan på tävlingen.

Veckans träning

Må: Cykel TEMPO 10km (5km uppvärmning + 5km nervärmning)

Ti: Lätt styrketräning Bänk + Knäböj

Ons: Golf 14 hål

To: Lätt styrketräning Bänk

Fre: Golf 18 hål

Lö:
Förmiddag: Golf 18 hår
Eftermiddag: Lätt styrketräning Bänk

Sö: Golf 18 hål

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.