Förra veckan tränade jag medvetet mindre och övriga projekt jag hade på gång gjorde också att det inte ens fanns tid för mera träning. Den här veckan har dock latmasken tagit lite övertaget, men planeringen fungerade nog inte riktigt heller. Vi har med IBD cycling planerat in en långlänk nu inkommande måndag (någonting mellan 170 och 185km beroende på ruttval längs vägen) och detta slog ju mej lite för sent. För att få in mera träningsmängd den här veckan borde jag ha gjort passen i början av veckan, för nu på slutet måste jag lite spara mej för att ha energi på måndagen. Men fr o m nästa vecka blir det skärpning!

Problem med pulsen

En annan sak jag märkt med träningen är att längre vila mellan länkarna gör att jag får ”problem” med pulsen. Kroppen känns utvilad men även om farten inte är för hög jämfört med tidigare så vill pulsen stiga väldigt lätt. Jag tror jag tagit upp det här också tidigare, men det känns som att en utvilad hjärtmuskel vill jobba hårt efter längre vila. Men det vill ju inte jag, då jag ganska slaviskt försöker träna med pulsen på rätt nivå. Nu är min pulsträning långt ifrån så bra som den kunde vara. Jag utgår endast ifrån teoretiska pulsnivåer, och följer endast en nivå, som borde vara min grundkonditionsnivå. För att få fram den verkliga nivån borde jag göra t ex en matt-test där man mäter mjölksyrenivåer i olika hastigheter och på det sätten får fram de rätta pulsnivåerna för olika typs träning. Men en sådan test är ju inte gratis, så har valt att vara snål och kör enligt den teoretiska nivån.

Veckans träningar

Må: Vila

Ti: Vila

Ons: Cykellänk 50km (25,6 km/h)

To: Vila

Fre: Rullskida 13,2km (12,7 km/h)

Lö: Tempocykling 10km (5km uppvärmning + 5km nedvärmning)

Sö: (inplanerat lätt styrketräning el vila)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.