Kirjoitan vaihteeksi suomeksi, kun aihekin on enemmän suomalainen kuin Vasaloppet-kirjoituksiani 🙂 Kävin siis Turussa, Paavo Nurmi Gameseissa kolmatta kertaa peräkkäin katsojana. Urheilijana olen kilpaillut siellä monta kertaa, silloin kun kilpailu kuului Suomen eliittikisa-sarjaan. Lisäksi olen voittanut samalla kentällä yhden Suomen mestaruuden ja nuorten Euroopan mestaruuden U23-sarjassa.

Jo urheilijana totesin, että Turku on kyllä  yksi parhaista paikoista kilpailla urheilijan näkökulmasta. Syy siihen oli runsas yleisö, ja myöskin asiantunteva ja kannustava yleisö. Nykyään järjestäjät yrittävät kovaa vauhtia nousta kansainvälisessä rankingissa korkealle, ja unelmana on jossain vaiheessa saada kisoille Timanttiliiga-titteliä. En osaa sanoa miten lähellä tai kaukana tavoitteesta olevat, mutta tänä vuonna ei olisi esimerkiksi millään saanut lisää katsojia mahtumaan, kaikki paikalla olijat eivät edes mahtuneet istumaan. Niin suosittu laji on Turussa ja Suomessa. Lisäksi tunnelma on hyvä koska yleisö osaa kannustaa ja eläytyä mukana, ja kun lajiohjelma on rakennettu hyvin, (koko ajan tapahtuu mielenkiintoisia asioita), se vaan parantaa tunnelmaa. Twitterissä moni kehui juuri tätä puolta, ja että tunnelma on  paljon parempi kuin monessa Timanttiliigan osakilpailuissa. Toivottavasti jossain vaiheessa nämä asiat otetaan huomioon, ja kisoille myönnetään paikka Timanttiliigan kalenteriin.

Minulla oli myös kisassa mukana oma urheilija. Valitettavasti hänen nihkeästi alkanutta kautta pilasi juhannuksena kärsitty noro-virustautia, joten ei siitä sen enempää. Harmittaa urheilijan puolesta, kuinka paljon epäonnea ja vastoinkäymisiä samalle henkilölle voi sattua.  Mutta jos ja kun näistä vaikeuksista noustaan, tuloksena on suurella todennäköisyydellä henkisesti kovin vahva urheilija.

Omakin kisavietti herää aina henkiin kesällä kun vierailee tällaisissa kisoissa. Kovasti tekisi mieli rinkiin takaisin, mutta se työ, mitä se vaatisi ei ehkä enää kiinnostaisi yhtä paljon 🙂 No, ensi kesänä tavoitteena on osallistua veteraanien (nykyään aikuisurheilijat) EM-kisoihin Tanskassa, ja lopettaa ura sitten lopullisesti siihen. Mistä sen tietää, vaikka olisin jo alkukesästä sellaisessa kunnossa että mahtuisin mukaan Paavo Nurmi Gamesien osallistujalistalle…;) Mutta ensin rakennetaan peruskuntoa tämä kesä pyöräilemällä ja talvella hiihtämällä Vasaloppetia.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.