Angående bilden ovan. Jag publicerade den på Instagram i hopp om att nå ut till någon annan som eventuellt skall skida eller har skidat Vasaloppet med en stomipåse på magen. Inget napp ännu, men vi ser om det nappar via bloggen.

Vårt eget långlopp skidades på vår 2,1km långa konstsnöbana i väldigt tunga förhållanden söndagen den 14.2. Det var väldigt blött, och stavarna sjönk in i snön när man skulle staka, så ingen fröjd att ta sej fram. Jag hade redan tidigare tänkt riskera att inte skida vår längsta sträcka i hemmaloppet, så valde att skida 20km istället. Det räckte riktigt bra till i dessa förhållanden, och då jag dessutom hade två innebandymatcher från kvällen innan i kroppen, så hade det nog varit endast dumt att skida 40km.

Som tur har det snöat en del i Jämi, så arrangörerna meddelade redan före vårt långlopp, att deras tävling blir av lördagen den 20.2. Jämi42 är dessutom ett officiellt seedningslopp till Vasaloppet, så det känns säkrare att försöka seeda sej framåt där. Lite bakslag i förberedelserna blev det dock den här veckan, då jag på tisdagen började känna mej förkyld. Som tur var bröt det aldrig riktigt ut, klarade mej med lite sjuk hals och stegring. Nu, dagen före, känner jag mej fit for fight!

Målsättningen då? Jag vill ju seeda upp mej från tionde ledet till åtminstone nionde, gärna åttonde. Vad jag sedan har för realistiska chanser har jag ingen aning om. Lite statistiknörd som man är, har jag suttit och räknat ut medelhastigheter för olika lopp tidigare år, för att se hur hårt man skall skida för att ta sej till led 9. Så vad jag tror är att jag nog borde ha bra chanser till det, och kanske också till led 8 om allt går perfekt och föret passar mej. Under vårt egna långlopp märkte jag att nerför och på rakt hänger jag bra med bättre skidåkare, men uppför tappar jag allt för mycket speciellt i tungt före. Kommer jag åt att parstaka i bra förhållanden, så tror jag att jag kan knipa många placeringar, men blir det diagonalåkning eller gång/saxning uppför så hänger jag inte med.

Man borde kunna följa med tävlingen LIVE via denna länk

Mera information om tävlingen (på finska) här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.