Seedningstävlingarna inhiberas.

Söndagen den 7.2 var det meningen att jag skulle skida min första seedningstävling, men då vädret i södra Finland plötsligt blev väldigt vått och regnigt så har arrangörerna varit tvugna att inhibera tävlingen. Våra egna skidförhållanden i Ekenäs blev också mycket sämre i o m det dåliga vädret. Efter att man blev bortskämd med att få skida på en slinga som, beroende lite på hur man skidade, kunde bli upp till drygt 7 km lång ena vägen, är man nu tillbaka i ruta ett, med träningar på en 1,5km lång konstsnöbana. Verkligen tur att vi har en aktiv förening, som tillverkar snö genast det finns möjlighet till det!

I stället för seedningstävling den här veckan tänkte jag istället försöka få ihop till vinterns bästa träningsvecka räknat i kilometer. Det lovas några minusgrader och i princip blixtföre varje dag, så det blir både kul, och lätt att skida långa länkar. Nästa vecka ser sämre ut vad gäller vädret, så då passar jag på att träna lite lättare igen. Söndagen den 14.2 har vi ett långlopp på hemmaplan, förutsatt att det då finns snö för att genomföra det. I värsta fall skidas det runt den korta 1,5 eller 2,1 km långa konstsnöbanan. Jag tar dock risken och skidar inte den fulla sträckan på 42 km, som också skulle berättiga till seedning för Vasaloppet, för 6 dagar senare, den 20.2 är det tänkt att jag skall skida i Jämi. Det är sista chansen att kunna seeda mej bort från led 10 i Vasaloppet, så hoppas verkligen på att det blir snö och bra förhållanden där. Enligt rykten har de dock endast 10cm snö där nu, så utan konstsnö eller en massa arbete med snötransporter ser det dåligt ut.

Om det sku gå så dåligt att jag inte får en chans att seeda mej, så faller väl världen inte ihop för den skull. Det gäller bara att i själva loppet då bevisa att jag hört hemma lite högre upp i startfältet genom att skida förbi en massa människor 🙂