Jag har redan flera år funderat på hur jag skulle kunna erbjuda styrketräningsprogram för olika målgrupper, och nu är det nära!.  I början av juni kommer jag att lansera en tjänst där jag erbjuder styrketräningsprogram. I början kommer målgruppen kanske vara lite begränsad (beroende på hur jag hinner få allt klart) men i framtiden är det tänkt att alla, från helt nybörjare till elitidrottare skall kunna köpa tjänsten.

Vad kommer jag då att erbjuda? I första hand styrketräningsprogram, men till skillnad från väldigt många (på basen av vad jag hittat när jag googlat på andras tjänster) kommer mina program, förutom att de är skräddarsydda för individen, anpassas enligt den utförda träningen. Det betyder att det inte finns någon press att prestera x antal pass i veckan, utan man tränar vad man hinner och orkar, och programmet regleras därefter. Det bör dock finnas en röd tråd och regelbundenhet i träningen, annars ger den inget resultat. Adepten kommer att få en elektronisk träningsdagbok där den fyller i vad den tränat och hur det känns, och beroende på nivå av tjänst reglerar jag träningen olika ofta, utgående från den info jag kan läsa i träningsdagboken.

Speciellt nybörjare både behöver och kanske t o m kräver en närvaro av mej, för att träningen skall komma igång på rätt sätt från början. Detta är geografisk lite begränsat eftersom jag inte har möjlighet att röra mej utanför Raseborg. Det är dock också helt möjligt att träna på distans, speciellt för de som har erfarenhet av styrketräning från tidigare. Förutom att jag reglerar träningarna enligt den elektroniska dagboken kan jag också kommentera utförande som ni filmar och skickar in, så om ni bara klarar av att träna ensamma enligt ett program så kan ni göra det var som helst i Finland.

Jag lovar inte snabba resultat, för de finns inte. Fokus ligger på att bygga upp en mångsidig muskelkondition som gör att man mår bättre i sin vardag. Först när grunden är i skick kan man börja styrketräna mot specifika mål, som att t ex lyfta 100 kg i bänkpress, men börjar man för tidigt jaga ett specifikt resultat, leder det oftast till skador. Jag lovar inte heller stora vackra muskler, även om ditt utseende säkert ändrar om du tränar målmedvetet i några år.

Styrketräning för toppidrottare

Jag kan också planera styrketräning specifikt för andra grenar som ett stöd i utvecklingen. Oberoende om du är en friidrottare, skidare, handbollsspelare eller innebandyspelare så behöver du någon form av styrketräning för att utvecklas. Detta kräver dock ett samarbete med den egna grenens tränare så att vi kan planera en helhet som fungerar. Detta blir inte en tjänst som går att köpa direkt på min sida, men den första kontakten kan ske här via, och så diskuterar vi oss fram till en fungerande modell.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.