Tour de Åboland på cykel

Dags att fortsätta samla kilometrar igen, efter lite mindre cykling den senaste tiden. Det blir en minibilsemester för familjen och cykel”semester” för mej 🙂 Tanken är att cykla från vårt hem i Ekenäs till Pargas där mina svärföräldrar bor. Där sover vi två nätter och sedan fortsätter jag cyklandet från Pargas till Dragsfjärd på Kimitoön till mitt eget barndomshem. Efter en övernattning där återstår sedan kortaste biten, dvs sträckan från Dragsfjärd till Ekenäs.

Jag kommer att cykla ensam, vilket kan verka tråkigt, men jag känner att jag behöver cykla några länkar nu där jag håller pulsen nere på en vettig grundnivå. När man cyklar i grupp blir det nästan alltid så att cyklingen blir aningen för hård, så enklaste sättet att hålla ner pulsen är att köra ensam. För att sedan få ihop tillräckligt många kilometer ensam krävs det ibland länkar som dessa, dvs att man skall ta sej från punkt A till B, och det finns inga genvägar. I normala fall cyklar jag ju hemifrån och vänder om vid passligt tillfälle, och då är det ju lätt att man ibland blir lite lat och kör en kortare länk än man kanske hade tänkt sej.

Cyklingen startar på torsdag kväll, och tillbaka hemma är jag förhoppningsvis på söndag kväll.