Träning, dotterns första skate-tävling, flunssa och spysjuka

Sådär passligt drygt en månad före Vasaloppet har en stor del av familjen varit sjuk i den ”traditionella” vinterflunssan. Själv klarade jag mej ganska lindrigt med halsont, hosta och snuva men ingen egentlig feber. Som bonus fick yngsta sonen spysjuka senaste natt så dagens skidlänk blev gjord med väldigt få timmars nattsömn. Nu återstår det bara att se om man själv blir smittad av spysjukan, eller om man klarar sej. Jag har ofta varit imun mot dessa magbobbor så hoppas på att det är så också nu.

Det positiva med detta är att nu borde alla sjukor vara avklarade i god tid före Vasaloppet. Aldrig kan man vara säker, men det känns ändå bättre att ha varit sjuk nu och otur skall man väl ha om man blir sjuk en gång till inom en månad.

Vad har jag då fått gjort de två senaste veckorna?

Det har blivit sådär med skidkilometrar. Första veckan ”stördes” skidningen av innebandyn. Det blev en träningsmatch och två seriematcher, så hann bara med två skidlänkar + ett intervallpass på SkiErg. Veckoslutets länk var dock överlägset den bästa, synd att jag inte hade möjlighet att skida mera då. Det blev 22km på isen i perfekt före. Här några bilder från vår träning.

Andra veckan började med en kort länk tillsammans med dottern. Hon skulle delta i klubbmästerskapen på onsdagen i fristil, och hon har väldigt lite erfarenhet av det, så vi övade lite på hur hon skulle skida de olika partierna av vår bana. Det blev drygt 8 km för egen del och dottern skateade på i dryga 6km. Tisdagen blev det en tur ut på isen igen, denna gång på kvällen med pannlampa. Kände dock redan då jag gav mej iväg, att jag inte mår bra, och följande dag var jag sedan sjuk. På onsdagen blev det att vara åskådare då dottern skidade sin första tävling i fristil, och bra gick det, endast två vurpor på 2,1km 🙂

Idag gjorde jag comeback i spåret efter flunssan, och det kändes sådär. Helt ok fart, men tappade energi på slutet och nu efteråt känns det nästan som om jag skidat ett helt Vasalopp. Det blev dock ”bara” drygt 15km, så nästa vecka får vi trycka på gasen lite för att få ihop till lite mer kilometrar. Totalt blev det 71km på två veckor, hälften så mycket som jag hade velat få ihop.