Här kort sammandrag av mina träningar.

Vecka 40

Timmar: 7 h
Pass: 5 st
Km rull: 30 km
Km snö: 7,5 km
Övrig träning: Innebandy 3,5 h

En helt normal träningsvecka, som avslutades med en Innebandyturnering (div 5), så försökte lite spara energi till turneringen. Snöträningen gjorde jag i Kivikkohallen i Vanda, och fick erfara det jag hört ryktesvägen tidigare, dvs att det är väldigt trög snö där. Att parstaka där på rak mark kändes ungefär som att konstant parstaka uppför en svag uppförsbacke med rullskidor. Pulsen var alltför hög och det tog mej 55 minuter att skida 7,5km. Inte direkt upplyftande. Men i övrigt känner jag att formen är bra, speciellt jämfört med fjolåret.

Vecka 41

Timmar 1,5 h
Pass: 2 st
Löpning: 4,5 km
Övrig träning: Simning

En veckas semester i soliga Turkiet drog ner på träningsmängden. Det blev två halvtimmespass i poolen samt före det andra simningspasset en mycket lugn länk med låg puls.

Vecka 42

INGA TRÄNINGAR! Drog på mej halsont och lite stegring genast efter hemkomsten från resan, så blev ingen träning alls under denna vecka. Känns lite surt då formen var bra innan resan, men den kommer väl snabbt tillbaka bara jag får lungorna tillbaks.

Fortsättningen

Under vecka 43 försöker jag göra comeback till träningen efter min flunssa och sedan från vecka 44 och framåt kommer jag att i modifierad form följa ett träningsprogram från tidningen Vasalöparen. Det innebär att jag tar med ett intervallpass med stakning samt ett hårt löppass varvat med de långa lågpulslänkarna jag har kört hittills. Skall bli intressant att se hur det inverkar på formen. Enda intervall-liknande passet jag gjort hittills är innebandyträningarna, men nu blir det då mera grenspecifikt också. Det är lite tudelade känslor, då jag vet att jag ännu också har väldigt dålig grundkondition, pulsen stiger allt för lätt, även om jag nu verkar orka mycket bättre med högre puls än tidigare. Men får väl inse, att bättre grund får jag inte byggt det här året, bara att ”förädla” den form jag nu har, och så bygger vi mera grund igen efter Vasaloppet 2016.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.