Tiden kvar till Vasaloppet blir mindre och mindre, nu har vi bara sju veckor kvar till Vasaloppet och 6 träningsveckor. Den sista veckan blir det inte någon träning, kanske ett par lätta länkar men inget mer.

De två senaste veckorna har träningsmängden både tidsmässigt och kilometermässigt varit någorlunda nära det jag skulle vilja hinna med, även om jag inte ännu nått upp till samma bästa veckosaldo som jag hade ifjol. Första veckan fick jag ihop till 56km och nu den senaste 64. Skidade även min andra långlänk för vintern, och det kändes mycket bättre nu energimässigt jämfört med den första. Snittfarten ökade också med ca 0,5km/h från senast, så även om föret var aningen bättre så känns det som att det går frammåt. Såhär såg mina träningar ut under perioden:

Mina träningar

Må: långlänk på skidor 3h

Ti: VILA

Ons: Intervaller på SkiErg (fick jäkligt sjukt i vänster armbåge som jag slagit tidigare på hösten i en innebandymatch, så fick avbryta intervallerna och skida sakta i 45 minuter istället.)

To: VILA (tillverka snö 4h i -19 grader)

Fre: Lätt styrketräning för överkroppen

Lö: Skidlänk 1h 5min

Sö: Skidlänk 1h 33 min

Må: Skidlänk återhämtande 45min

Ti: VILA

Ons: Skidlänk 1h 15min + 45min paus + Innebandy 1h 20min

To: Skidlänk 1h 5 min

Fre: VILA

Lö: VILA

Sö: Långlänk på skidor 3h

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.