Fruuuktansvärt tråkigt att stå inomhus och staka, det kommer man inte ifrån. Men det är nog ändå perfekta ”laboratorieförhållanden” för att göra intervallträning som kan jämföras med varandra.

Idag blev det höstens andra ordentliga intervallpass efter mitt första totalt misslyckade pass där jag gick i väggen redan i första draget. Skall här lite jämföra dessa två träningar och spekulera i vad jag eventuellt, eller förhoppningsvis kan prestera om 6-7 veckor då jag gör mitt sista intervallpass före Vasaloppet.

Här en bild av SkiErg -skärmen från mina två pass.

 

Och här pulskurvorna för respektive träningar

Jag har börjat med en 10 minuters uppvärmning där jag försöker köra sakta. Första träningen var jag lite ivrigare med farten under uppvärmningen än under det andra passet. Sedan kör jag mina intervaller, dvs 500m så fort jag kan och sedan 2 minuter paus. Jag håller två minuter paus för att jag helt enkelt inte återhämtar mej på bara en minut, som verkar vara det vanliga när man läser på nätet hur andra gör. Tiden och pulsen verkar hänga ganska bra ihop, för jag bättrade mina intervalltider ganska ordentligt i det andra passet jämfört med det första, och har samtidigt också lyckats ta ut mej mera om man kan använda maxpulsen per intervall som en mätare på det.

Ni som är mera erfarna på detta område får gärna kommentera. Kör jag t ex mina intervaller med allt för hög puls, dvs borde jag köra dem lättare för att klara av att köra nästa intervall redan efter 1 minut, eller är det bättre att köra med längre paus och kunna ta ut sej mera?

Nästa pass skall jag försöka sätta in en femte intervall. Hade tänkt göra det redan idag, men tog tydligen ut mej så mycket att hade jag kört en till hade min tid rasat. Det höll den på att göra redan nu. Att orka köra 10 st intervaller som så många verkar göra känns avlägset just nu, men om jag lyckas sätta in 0,5 intervaller i medeltal per vecka så skall jag innan Vasaloppet orka dra ett pass med 7 – 8 intervaller i alla fall. Återstår att se hur det blir.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.