Det har varit fullt upp den senaste veckan, så någon blogg har det inte blivit förrän nu. För en dryg vecka sedan skidade jag ett sedningslopp i Jämi, och kom i mål på tiden 3h 27 minuter. Loppet var 42 kilometer långt, och medelhastigheten blev t o m aningen högre än jag hade trott jag skulle klara av. Föret var väl inte det lättaste, speciellt i uppförsbackarna, men mina skidor löpte bra, så det kompenserade en hel del.

Seedning

Nu väntar jag då på seedningsresultaten. Förra veckoslutet skidades två seedningslopp i Finland. Förutom Jämi42 var också Fäbodaloppet på söndagen ett sådant. Ändå har av någon orsak endast Fäbodaloppets resultat kommit med i Vasaloppets seedningstabeller såhär långt, så jag har ingen aning om hur högt, om över huvudtaget, jag seedat mej. Lite måste man ju spekulera, så ser man på övriga 42 kilometers lopp som skidats utanför Sverige denna vinter, så skulle min tid i Jämi i alla utom ett lopp ge mig en bättre startfålla än tian jag nu finns i. I Fäbodaloppet t ex skulle tiden ha räckt till åttonde ledet. Men det är bara att vänta och se hur det blir.

Uppladdningen inför Vasaloppet har hittills gått bra. Förra veckan var jag kanske inte så oväntat ganska trött i musklerna efter loppet i Jämi. Det blev endast två korta 10km länkar på skidor förra veckan. På lördagen blev det sedan två matcher innebandy, och där tyckte jag energinivån redan var helt okej. Idag blev det en lite längre länk på en flack bana, och när det är blixtföre är det kul att skida. Snabbaste länken överlägset hittills denna vinter, knappt 16km på lite drygt en timme, eller 14,6km/h. Skidade med mina reservskidor, eftersom jag precis slipat mina ”tävlingsskidor” i topptrim till Vasaloppet, och reservskidorna kändes inte så bra idag. Hade ingen, eller mycket gammal glidvalla under, och gammalt fäste, som var totalt onödigt på en bana där man till 100% kan parstaka. Skall ta och putsa upp skidorna till imorgon, och sätta på endast passlig glidvalla, och se om vi får det att gå lite hårdare ännu imorgon 🙂 Det får samtidigt bli den sista länken före Vasaloppet på söndag. Onsdag och framåt är det återhämtning och tankning som gäller. Kanske jag t o m skulle få inklämt ett pass med rörlighet, så gubben inte är så styv på startstrecket sedan 😉

Vädret

Vädret under Vasaloppet har man ju gått och funderat på en längre tid redan. Efter två Öppet spår med dåligt och väldigt dåligt före, hade man ju hoppats att det i år skulle vara bättre före. Öppet spår har gått i solsken och kanonföre, men prognoserna inför söndagen ser inte så lovande ut. Det verkar bli ordentligt snöfall hela dagen, och dessutom dagarna före, så det lutar mot ett trögskidat före med spår som garanterat inte håller för alla 15800 skidare…Men, det är lika för alla, och formen känns så bra, så det må bli hur som helst, under 10h skall det skidas!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.