Vasaloppet 2022 – äntligen!

Efter målgången på Vasaloppet 2020 var man revansch-sugen och ville börja träna inför följande lopp. Det hade varit kanske det sämsta vädret någonsin då jag skidat så loppet blev tungt och sluttiden blev en bra bit över elva timmar. Sedan gick det ungefär två veckor, och så stängdes hela världen ner pga covid-19.

Men nu är det igen dags, två år sen senast. Inkommande söndag, 6.3 skidas Vasaloppet anno 2022. Träningen under dessa två år har nog lidit en hel del. Speciellt efter att man insåg att det inte kommer bli några lopp så slutade jag i princip nästan helt och hållet att röra på mej. Det kändes meningslöst då det inte fanns något mål att sträva mot. Men då har den här ”säsongens” träning löpt på desto bättre. Jag har nu samlat ihop mest kilometrar någonsin på snö före loppet, och också när jag lägger till mina rullskidskilometer blir totala antalet kilometer rekordhögt. Ändå är jag lite försiktig med mina förväntningar inför loppet. Det var från ett ganska djupt botten jag fick börja träna mej i form igen i höstas.

Väderspekulationer

Sådant brukar man ju aldrig syssla med… 🙂 Så många år har vädret inför loppet sett någorlunda ut men det har funnits ett litet hot om snöfall eller annat busväder, som sedan slagit in just till varenda första söndag i mars som jag skidat Vasaloppet. I fjol då bara eliten skidade var det ju såklart världens blixtföre och rekordtiderna krossades. Kan det bli två bra år efter varandra? Nu ser ju prognosen riktigt bra ut, så om inte vädret skall krångla, vad kommer då att krångla istället… Men jag är inte vidskeplig… kanske bara lite 😉

Hur följa mej och andra bekanta på söndag?

denna sida finns samlat information om hur man kan följa deltagare som skidar. Vill du sätta ner några slantar kan du ladda ner appen, och kanske där bättre kunna följa med. Längst ner på ovan nämnda sida finns en länk till resultatservicen där man under tracking-fliken också kan följa med hur deltagarna tar sej fram i spåret.

Vasaloppet TV

Vet inte om det tidigare år funnits en stream på alla stationer, men i år verkar det vara så, att man i direktsändning från en webb-kamera kan se alla som skidar igenom stationerna. Följer man med trackingen jag nämnde ovan så ser man en prognos över när man väntas komma till de olika stationerna, och kan då kanske få syn på någon bekant i streamen.

I morgon kväll sätter vi oss på bussen mot Åbo och åker Viking Line över till Sverige, endast lite packande kvar att göra nu 🙂