Vasaloppsdagbok, 4 dagar kvar – Ingefärashot

Idag hade jag tänkt köra mitt sista intervallpass på SkiErg, men dels på grund av tidsbrist men också på grund av att jag ännu känner mej sliten från förra veckan, valde jag att vila istället. Passet skulle ha fungerat som en sista urladdning innan vilodagarna fram till Vasaloppet, men nu känns det som att det skulle ha varit en risk att köra passet, när jag inte återhämtat mej ordentligt.

Utvecklingen på mina 500 meters intervaller gick helt okej tycker jag. Första passet jag försökte mej på intervallerna i början av december körde jag första 500m på 2:09 och det var alldeles för hårt, så jag orkade bara en intervall till på 2:19 och sedan fick jag avbryta passet. För två veckor sedan körde jag mitt sista intervallpass, och där gick bästa intervallen på 1:55 och sämsta på 2:04.

Ingefära

Men så till dagens tema, ingefära. Har absolut ingen aning om ifall det hjälper eller inte, men har nu i en veckas tid drygt druckit en ingefärashot varje morgon och varje kväll. Shotten gör jag enligt ett recept jag hittade på nätet, dvs river ingefäran ganska fint, och låter den stå i varmt vatten (receptet sa 60 grader) i 20 minuter. Sedan silar jag bort ingefäran, sätter till honung, och när det svalnat pressade citroner. Det skall vara bra mot åtminstone vanlig flunssa, som jag absolut inte vill dra på mej nu precis inför loppet. Shotten tycker jag smakar riktigt gott dessutom. Så med ingrediencernas och placebons effekt hoppas jag hålla mej frisk ännu några dagar, så att jag sedan kan ge allt i spåret på söndag.