Vasaloppsdagbok, 8 dagar kvar

Om åtta dagar befinner jag mej förhoppningsvis i spåret någonstans närmare målet än starten i Vasaloppet. Vad gör man då den sista veckan före loppet?

Tanken har varit att försöka samla så mycket kilometer som möjligt under januari och februari då man äntligen kom ut på snö. Det har jag lyckats med också ganska bra. Nu när det är en dryg vecka kvar till loppet så kan man väl inte egentligen göra så mycket för själva formen längre, annat än att förstöra den 🙂 På onsdag hade vi en ordentlig snöstorm i södra Finland, och det hämtade med sej så mycket snö, att vi äntligen har fått spår på alla skogsvägar vi har till förfogande. Väldigt lämpligt inför vårt egna långlopp som ordnas imorgon söndag. Det finns nu en slinga på 14 km som har väldigt Vasaloppslik terräng, och det måste man ju utnyttja. Tanken är nu att torsdag till måndag skida så mycket jag orkar, avsluta träningen på tisdag med att göra ett intervallpass i SkiErg, och sedan vila fram till loppet.

Både torsdagens och fredagens skidning blev lite förstörd i o m att det råkade vara nysnö i spåret och snöade precis då när jag skidade. Idag var det lite mera njutning i solskenet, men ännu var föret nog segt just pga den nya snön. Men det var en hel del människor ut i spåret idag, så förhoppningsvis är spåren hårdare och halare imorgon. Då är det ÖSK långlopp som gäller. Man kan välja mellan att skida 14, 28 eller 42km och jag tänkte skida 28km. 42 kilometer känns lite väl långt såhär nära Vasaloppet, speciellt då jag redan skidat 4 länkar denna vecka.

Alla som gillar att skida, det är ännu mera kul att skida tillsammans med andra, med nummerlapp på bröstet! Kolla in länken och kom och skida du också imorgon!