Vätternrundanträning med Team Tamminen

Visserligen skall inte jag delta i Vätternrundan, men det skall många av dem som var med och cykla idag. Det blev nytt rekord för mej i hur långt jag cyklat på en dag. Det blev 170km och räknar man bort pauserna (3 st) så tog det lite drygt 6h att klara av den sträckan. Tungt blev det dock. Första 60km körde vi på lätt (läs platt) väg och medelhastigheten här låg kring 29km/h vilket är hårt för mej. Men det kändes inte som  något problem ännu då, men efter det blev vägen väldigt kuperad och dragarna i gruppen körde för mej aningen för hårt uppför, vilket resulterade i att jag hade mjölksyra i benen precis varenda backe. I något skede var jag tvungen att släppa greppet om klungan uppför, för att lite spara på mina ben, det var ju ändå lika långt kvar hem ännu.

2016-06-05 12.02.32 HDR-2

Med drygt 120km körda började jag ha krafterna ganska slut. Kändes då ganska knäckande att jag flåsade på i princip så hårt jag orkade, medan en medcyklist tog fram ett munspel och spelade på den medan han cyklade 😉 Finns alltså en hel del att göra ännu vad gäller min kondition 🙂 Vid halva vägen kom gänget överens om att vi gör en liten ruttförändring. Vi valde att köra de sista 25-30km på ett plattare parti istället för det backiga som var ursprungliga planen. Och det var nog min räddning, vet inte hur jag skulle ha tagit mig hem den tyngre vägen.

I mina mått mätt har de sista veckorna innehållit ganska mycket cykling, så nu får det bli några dagar cykelfritt. Men utan att träna tänker jag förståss inte vara för den skull 🙂

Veckans träningar

Må: Kort styrketräning 0,5h

Ti: Kulstötning drygt 20 stötar 0,75h

Ons: Tempocykling 10km (5km uppvärmning + 5km nedvärmning)

To: Vila

Fre: Morgonlänk på cykel 29km (25,7km/h)

Lö: Vila

Sö: Långlänk på cykel 170km (27km/h)