Pass: 5 st
Timmar: 7 h
Km rull: 62 km
Övrig träning: Innebandy 1,25h

Nya hjul under rullskrinnskorna och farten ökade genast. Även om hjulen verkade likadana som de gamla så är de en hel del snabbare än de gamla, i nerförsbackarna är maxfarten 5-6km/h hårdare. Det betyder att det inte går att jämföra medelhastighet med mina tidigare länkar, vilket är synd, men det känns ju bra mellan öronen då hastigheten ökar. Kanske jag har någon nytta av att kunna skida i ett snabbare tempo med lägre puls, återstår att se då snön kommer.

Igår blev det då min första intervallträning. Enligt programmet från Vasalöparen så skulle man köra 4 x 4 minuter med en puls på 85-90% av maxpulsen, vilket för mej betyder 158 – 167. Detta enligt min teoretiska maxpuls, jag har inte testat fram den riktiga. Pulsen i mina fyra intervaller blev (medel/max) 152/164, 158/169, 157/165 och 155/166 så med facit på hand kanske lite för långsamma. Nu vet jag dock bara att man borde starta en intervall lugnt och öka mot slutet, och spara sej så att den första och den sista intervallen är ungefär lika snabb. Så jag vet inte om medelpulsen borde ligga inom ramen, eller om det är den uppnådda maxpulsen, men jag siktar ju inte på elitledet eller ens de 5-6 första leden, så tror inte det har så värst stor betydelse 🙂 Men det kändes fräsch att få suga i lite, och kul då man märker att man inte kroknar genast. Som en gammal kulstötare är det nästan konstigt att ”medge” att det kan kännas skönt att få ta ut sej på det här sättet, och inte i styrkesalen som förr 🙂

Nästa vecka skall jag försöka hinna köra ett pass i skidtunneln på snö, för övrigt samma upplägg som den gågna veckan. På snön ser man sedan hur formen är jämfört med senast.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.