Anmälan till VM gjord!

Veteran-VM fungerar på ett lite annorlunda sätt än ”riktiga” VM, för här finns inga resultatgränser. Och mej veterligen heller inga begränsningar på antal deltagare per gren och åldersklass. Så det är alltså bara att anmäla sej, skaffa landslagets officiella tävlingsdräkt och ta sej till orten där tävlingarna ordnas.

Kula M45, Tammerfors

Onsdag 29.6

Klockslag och på vilken arena vi stöter är ännu oklart.

Deltagarlistan till höger är enligt situationen idag (7.4) så det kommer garanterat ännu att dyka upp flera namn. Anmälningen stänger 27.4.

Precis som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så kommer förhandsfavoriten överlägset vara Tysklands Andy Dittmar. Hans resultat är gjort sommare 2021 så kan nog anta att han kommer att stöta ungefär lika långt även i år. Han har stött sitt personbästa år 2006 och det lyder 20,55 så vi har i tiderna varit ganska jämna stötare. Mitt rekord är från 2001 och är 20,78 medan jag år 2006 hade gjort en comeback efter min IBD-diagnos och stötte den sommaren 20,21 om jag minns rätt.

Statistik från 2021

Ser man på statistiken från fjolårets utomhussäsong så finns det nog ännu flere namn som jag tror och hoppas kommer att anmäla sej till årets tävling. Speciellt hoppas jag att både Fransmannen och Italienaren på andra och tredje plats i statistiken dyker upp, för då blir det en intressant tävling om de övriga medaljerna efter guldet.

Mitt resultat i anmälningslistan är 15,48. När man anmäler sej så skall man ange ett resultat gjort de senaste två åren, men för min del fanns det inget sådant, så jag valde att sätta dit mitt bästa statistikresultat från 2019. Det var en sommar som jag inte egentligen alls tränade kula, utan gjorde några pass innan en tävling och så stötte jag tävlingen. Nu är jag tre år äldre, men som ni kan läsa på min träningsdagbok (på finska) så tränar jag nu fr o m mars regelbundet för just denna tävling, så jag hoppas att jag kan stöta aningen längre än för tre år sedan.

Motivationen på topp

Måste ju erkänna, att den gamla ”tävlingsdjävulen” sitter kvar ännu där nånstans långt inne i mitt huvud 😀 När jag läste att Andy anmält sej, och att statistiken från ifjol kan betyda att det blir en jämn tävling i sommar, så tändes en gnista. Att jag skulle ha någon chans på guldet tror jag inte, men you never know… men fan i mej om jag skall ge mej mot de andra, silver skall jag ta, minst! Följ med och se hur det går!