Enää reilu kuukausi EM-kisoihin

[wpdevart_countdown text_for_day=”Days” text_for_hour=”Hours” text_for_minut=”Minutes” text_for_second=”Seconds” countdown_end_type=”time” end_date=”20-06-2017 23:59″ start_time=”1497990045″ end_time=”38,17,0″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

Niin se aika vaan menee. Tuntuu että ihan eilen tulin kotiin Vasaloppetista ja aloitin tämän projektin, ja nyt voi jo sanoa, että kaikki treenit on tehty. Enää ei voi kun pilata kuntoa liiallisella harjoittelulla 🙂 Kilpailuohjelmaankin tulee hieman muutosta. Kausi alkaa hieman aikaisemmin, ja kilpailukauteen tulee parin viikon kilpailutauko. Kerron kohta miksi.

Huomasin jo toukokuussa, että kroppa on väsynyt. Työntämisestä ei tullut mitään, kun aina tuntui, että olin liian väsynyt ja joka paikka kolotti. Voimaharjoittelukin meni takalukkoon, kun tuntui että jokainen isomman lihaksen kiinnityskohta oli kipeä, ja lihakset olivat jäykkiä. Päätin lyhentää treenit ja myös vähentää. Lisää lepoa ohjelmaan siis reilusti. Vasta nyt viimeisen viikon aikana on ollut sellainen tuntuma, että nyt homma toimii taas. Tein viime viikolla oikeastaan ensimmäisen työntötreenin, missä tuntui, että olen homman herra ja pystyin vaikuttamaan kuulaan. Sen perusteella päätinkin sitten muuttaa hieman kilpailuohjelmaa.

Tiedän, että tarvitsen muutaman kilpailun ennen varsinaista pääkilpailua, jotta löydän kilpailutuntuman taas uudestaan. Ensimmäinen kisa menee varsinkin tällä iällä ja näillä vähäisillä työntömäärillä siihen, että  yrittää edes pysyä ringissä ja saa jonkunlaisen tuloksen aikaiseksi. Seuraavassa voi jo hieman hyökätä. Kilpailuohjelmassa olikin kolme kilpailua ennen EM-kilpailuja, mutta olin koko ajan ollut vähän skeptinen siihen, että jokainen kisa tulee viikon välein, eikä kunnon taukoa tule missään vaiheessa, missä voisi joko huoltaa kroppaa tai sitten tehdä ylimääräisen työntöharjoituksen. Niinpä muutin kilpailuohjelmaa nyt tämännäköiseksi:

28.6. Lival games Sipoo
8.7. Lohja, veteraanien SM-kilpailut
22.7. Kalevan Kisat, Seinäjoki (minun 20:et, ja samalla viimeiset urheilijana)
29.7. Veteraanien EM-kisat, Århus, Tanska
12-13.8. SFIM Porvoossa. (minun 23:et, ja samalla viimeiset urheilijana.)

Kilpailukausi alkaa reilu viikko aikaisemmin mitä olin ajatellut, mutta otankin ensimmäisen kilpailun harjoituksena, hyvänä sellaisena. Siellä toivottavasti saan irti vähän enemmän mitä yksin harjoituksissa kotona. Tämä tekee toivottavasti sen, että voin sitten veteraanien SM-kisoissa metsästää vähän parempaa tulosta. Sen jälkeen tuleekin parin viikon kilpailutauko. Mielellään olisin ottanut tämän kilpailutauon ennen EM-kisoja, mutta kun haluan myös osallistua Kalevan Kisoihin, niin otan sitten kilpailutaukoa ennen niitä. Sillä yritän taata sen, että jaksan työntää sekä Seinäjoella että Århusissa hyvällä tasolla. Olen samalla töistäkin lomalla, joten kaikki edellytykset lepoon on (toivottavasti) olemassa.

Reilu viikko siis kauden avaukseen. Tällä hetkellä työntöni näyttää tältä: (toivottavasti viikon päästä jo vähän räjähtävämpi)