Säsongstarten närmar sig.

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Tiden går också fortare och fortare ju äldre man blir. Nu vet jag inte riktigt vilkendera det beror på, men plötsligt är träningsperioden slut, och om en vecka skall jag ställa mej på startstrecket första gången den här sommaren. Ja eller i ringen då.

Träningen har gått någorlunda enligt planerna. Jag hade tänkt stöta lite mera de senaste två veckorna, men för två veckor sedan krampade min högra vad en aning under ett stötpass, så för att vara på den säkra sidan tog jag en två veckors stötpaus. Idag (söndag) gjorde jag en stötträning igen, för att se hur vaden håller och om formen är någorlunda där den borde vara för att jag skall täckas ställa mej i tävlingsringen nästa söndag (22.5) i Esboviken.

Formen verkar vara på stigande

Första tecknet på att något börjar hända har jag sett i styrkesalen. Även om vikterna ännu är väldigt moderata så börjar jag nu få en känsla av att styrketräningarna ger något och jag kan i relativt snabb takt sätta på mera vikter på stången. Försöker dock göra det i maklig takt, så att jag inte tar i för mycket och söndrar mej själv.

I kulringen har det mest känts besvärligt hittills, men för två veckor sedan innan vadkrampen, så hade jag första gången en känsla av att jag känner mej stark i ringen. Om jag inte varit så trött och sjuk i musklerna av tidigare träningar då, så hade jag säkert fått till några hyggliga stötar redan då, men huvudsaken var känslan av att det börjar kännas bättre, eller så som kulstötning ska kännas.

Inför dagens pass hade jag inga förväntningar över huvudtaget. Men kände mej stark idag också. Har dock tränat lite mera i veckan innan, så var allt annat än fräsch och pigg i kroppen, men ändå stötte jag överlägset längst utan fart idag. Med fart var det ännu segare, men jag vet att bara jag är mer utvilad i kroppen så finns där en hel del att hämta. Om det kommer i första tävlingen tvivlar jag på, men det är i alla fall mycket närmare nu än vad det kändes som ännu för tre veckor sedan.

Nu gäller det att hoppas att det inte blir regnväder på tävlingsdagen, för då tror jag nog jag är för bekväm av mej och ställer mej i publiken istället, och gör en träning istället någon dag då det är sol och varmt 😀